Παιδί ενός έτους πέθανε από κατανάλωση του ισχυρού ναρκωτικού φαιντανύλη

3310

Άλλα τρία παιδιά μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της Ν.Υόρκης

Ένα παιδάκι μόλις ενός έτους βρέθηκε νεκρό σε βρεφονηπιακό σταθμό στη Νέα Υόρκη, όταν κατανάλωσε υπερβολική δόση του ισχυρού ναρκωτικού φαιντανύλη, σύμφωνα και με την ιατροδικαστική εξέταση.

Κάτω από ένα χαλάκι ύπνου βρέθηκε ένα κιλό φαιντανύλη. Από αυτή εκτός από το παιδάκι που έχασε τη ζωή του, άλλα τρία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τις αρχές.

Στους ιδιοκτήτες του βρεφονηπιακού σταθμού – είναι ζευγάρι – έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για κατοχή ναρκωτικών και δολοφονία. Η αστυνομία πιστεύει ότι τα παιδιά, ηλικίας από οκτώ μηνών έως δύο ετών, εισέπνευσαν φαιντανύλη στον παιδικό σταθμό.

Στα τρία παιδιά, μάλιστα, χορηγήθηκε Narcan στο νοσοκομείο, ένα φάρμακο έκτακτης ανάγκης που χρησιμοποιείται για την αναστροφή της υπερβολικής δόσης οπιοειδών.

Σε έρευνα στον παιδικό σταθμό βρέθηκε ένα κιλό φαιντανύλης που ανακαλύφθηκε «κάτω από ένα χαλάκι όπου κοιμόντουσαν νωρίτερα τα παιδιά», δήλωσε τη Δευτέρα ανώτερος αξιωματούχος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Τζόζεφ Κένι. Οι ερευνητές φέρεται επίσης να ανακάλυψαν τρεις πρέσες που χρησιμοποιούνταν για να συσκευάζουν ναρκωτικά.

Το υλικό από τις κάμερες παρακολούθησης δείχνουν ότι η γυναίκα κάλεσε τον σύζυγό της αφού βρήκε τα παιδιά άρρωστα  και μετά κάλεσε τις πρώτες βοήθειες. Ο σύζυγός της έφτασε πρώτος και αφαίρεσε αρκετές σακούλες από το κτίριο, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

pronews.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like