Ο Φιντάν πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στο Κάιρο, μετά από πρόσκληση του ομολόγου του Σαμέχ Σούκρι.

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τη Γερμανίδα Υπουργό Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου, Κάιρο, την πρωτεύουσα της Αιγύπτου όπου και οι δυο πραγματοποιούν επίσημες επισκέψεις. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από διπλωματικές πηγές, ο Χακάν Φιντάν στη συνάντηση με την Γερμανίδα ομόλογό του συζητήθηκαν οι ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα, η ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα και οι εκκενώσεις από τη Γάζα. Επίσης συζητήθηκε η κατάσταση στην Ουκρανία και το Καραμπάχ.

Ο Φιντάν πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στο Κάιρο, μετά από πρόσκληση του ομολόγου του Σαμέχ Σούκρι. Οι δυο υπουργοί θα συναντηθούν για πρώτη φορά μετά από το διορισμό πρεσβευτών στις δυο χώρες.

Το σημαντικότερο θέμα της ημερήσιας διάταξης στη συνάντηση των δύο υπουργών αναμένεται να είναι η σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης και η ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα.

Ενώ η Τουρκία συνεχίζει τις προσπάθειές της για την απελευθέρωση των ομήρων και την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, η κατάσταση της συνοριακής πύλης της Ράφα και η ανθρωπιστική κρίση στην περιοχή θα αξιολογηθούν επίσης στις συναντήσεις.

Αναμένεται επίσης ότι κατά τη διάρκεια των συναντήσεων θα καταρτιστεί ένας οδικός χάρτης σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των συναντήσεων μεταξύ του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Αιγύπτιου Προέδρου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές ο Φιντάν αναμένεται επίσης να συναντηθεί με τον Αιγύπτιο πρόεδρο κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στο Κάιρο.

Σπύρος Σιδέρης

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις