Έκαναν μαγνητική τομογραφία με ανοιχτή την πόρτα του δωματίου. «Αν δεν έτρεχα ανάποδα, το κρεβάτι θα με συνέθλιβε».

 

Ανησυχίες για την ασφάλεια εγείρονται για ένα ιατρικό κέντρο στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, όπου μία νοσηλεύτρια καρφώθηκε πρόσφατα ανάμεσα σε ένα μηχάνημα μαγνητικής τομογραφίας και ένα κρεβάτι.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τη New York Post, η Ainah Cervantes υπέστη «συντριπτικά τραύματα» που απαιτούσαν χειρουργική επέμβαση, αφού η μαγνητική δύναμη ενός μηχανήματος μαγνητικής τομογραφίας τράβηξε ξαφνικά ένα κρεβάτι του νοσοκομείου προς το μέρος της.

 

 

Η Cervantes φρόντιζε έναν ασθενή που ήταν ξαπλωμένος σε κρεβάτι τη στιγμή του συγκλονιστικού ατυχήματος, σε ένα ιατρικό κέντρο στο Redwood City όπου λειτουργεί η Kaiser Permanente με έδρα την Καλιφόρνια.

Ο ασθενής έπεσε από το κρεβάτι και δεν τραυματίστηκε, αλλά η Cervantes σφήνωσε ανάμεσα στο μπροστινό μέρος του μηχανήματος και στο κρεβάτι.

«Με παρέσυρε το κρεβάτι», δήλωσε η νοσηλεύτρια τους ερευνητές, όπως αναφέρεται σε μία έκθεση του Τμήματος Επαγγελματικής Ασφάλειας και Υγείας της Καλιφόρνια (Cal/OSHA).

«Βασικά, έτρεχα ανάποδα. Αν δεν έτρεχα, το κρεβάτι θα με συνέθλιβε», είπε.

Η Cervantes υπέστη μια σοβαρή ρήξη που απαιτούσε χειρουργική επέμβαση, στη διάρκεια της οποίας έγινε αφαίρεση δύο ενσωματωμένων βιδών, όπως αναφέρεται σε σχετικά έγγραφα.

Αν και το περιστατικό συνέβη τον Φεβρουάριο, η έρευνα δεν ολοκληρώθηκε παρά αρκετούς μήνες αργότερα.

Η έρευνα του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας της Καλιφόρνια διαπίστωσε ότι το κέντρο της πόλης Redwood «απέτυχε να παρέχει ακτινολογικές υπηρεσίες με ασφαλή τρόπο».

 

Έκαναν μαγνητική τομογραφία με ανοιχτή την πόρτα του δωματίου

Αποκάλυψε πολλά λάθη που οδήγησαν στο περιστατικό που αφορούσε το μηχάνημα, το οποίο χρησιμοποιεί μαγνητικά πεδία και ραδιοκύματα για να δημιουργήσει εικόνες του σώματος προκειμένου να αναγνωρίσει ή να διαγνώσει ιατρικά περιστατικά.

Οι ερευνητές λένε ότι δεν υπήρχε προσωπικό μαγνητικής τομογραφίας μέσα στην αίθουσα κατά τη διάρκεια του ατυχήματος.

Κανείς, συμπεριλαμβανομένου του ασθενούς, δεν υποβλήθηκε σε έλεγχο και η πόρτα του δωματίου έμεινε ανοιχτή. Το σύστημα συναγερμού ασφαλείας δεν ακούστηκε ποτέ.

Το περιστατικό παραβίασε επίσης αρκετές από τις πολιτικές ασφαλείας της Kaiser για τις μαγνητικές τομογραφίες, σύμφωνα με την έκθεση.

Τα αρχεία διερεύνησης περιστατικών δείχνουν ότι ορισμένοι υπάλληλοι δεν έλαβαν ποτέ την απαιτούμενη εκπαίδευση ασφάλειας και το νοσοκομείο επίσης δεν δοκίμασε τον συναγερμό πόρτας ετησίως, όπως συνιστάται.

«Οι πολλές αστοχίες ασφάλειας… δημιούργησαν μια κουλτούρα μη ασφαλών πρακτικών», ανέφερε η έρευνα του Τμήματος Δημόσιας Υγείας της Καλιφόρνια.

magnitiki_tomografia_f7520.jpg

Δεν ήταν το μοναδικό περιστατικό στο νοσοκομείο

Η Sheila Gilson, ανώτερη αντιπρόεδρος του Kaiser Permanente San Mateo, είπε ότι οι ομάδες ανταποκρίθηκαν γρήγορα και οι εμπλεκόμενοι «έλαβαν αμέσως τη φροντίδα και την υποστήριξη που χρειάζονταν».

«Αυτό ήταν ένα σπάνιο περιστατικό, αλλά δεν είμαστε ικανοποιημένοι μέχρι να καταλάβουμε γιατί συμβαίνει ένα ατύχημα και να εφαρμόσουμε αλλαγές για να αποτρέψουμε την επανεμφάνισή του», είπε ο Gilson.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα επικαλούμενο πηγές, αυτό δεν ήταν το μοναδικό περιστατικό στο νοσοκομείο.

Μια φωτογραφία δείχνει ένα καρότσι ιατρικού εξοπλισμού κολλημένο σε έναν σαρωτή μαγνητικής τομογραφίας. Ο Kaiser Permanente είπε ότι η φωτογραφία πιθανότατα προήλθε από ένα περιστατικό τον Μάρτιο του 2015, χωρίς τραυματισμούς.

«Ως οργανισμός αφοσιωμένος στη συνεχή βελτίωση της μάθησης, η Kaiser Permanente ερεύνησε πλήρως το περιστατικό και χρησιμοποίησε όσα μάθαμε για να κάνει συγκεκριμένες αλλαγές λειτουργίας ώστε να βελτιώσει την ασφάλεια», αναφέρει η δήλωση του Gilson.

magnitiki_tomografia_2_759e6.jpg

Μαγνητικός τομογράφος: Δεν σταματάει να έλκει μέχρι το αντικείμενο να κολλήσει στον σαρωτή

Η Kaiser Permanente αντιμετωπίζει πρόστιμο 18.000 δολαρίων από την Cal/OSHA για τα υποτιθέμενα σφάλματα και ένα ατύχημα στον χώρο εργασίας.

Ο Tobias Gilk, ειδικός στη μαγνητική τομογραφία, είπε ότι τα μηχανήματα δεν σταματούν να έλκουν ακόμα και όταν προσκολληθεί κάποιο αντικείμενο.

«Συνεχίζει να τραβάει, να τραβάει και να τραβάει, να πιέζεται για να προσπαθήσει να φέρει το μαγνητικά ελκόμενο αντικείμενο ακόμα πιο κοντά, σε επαφή με τον ίδιο τον σαρωτή μαγνητικής τομογραφίας», είπε ο Gilk.

Η έρευνα του Gilk για περιστατικά με μηχανήματα μαγνητικής τομογραφίας περιλαμβάνει ομοσπονδιακά δεδομένα που δείχνουν ότι όσο αυξάνεται ο αριθμός των σαρώσεων και των εξετάσεων, το ίδιο αυξάνονται και τα ατυχήματα.

Εκτίμησε ότι χιλιάδες περιστατικά δεν αναφέρονται κάθε χρόνο.

«Προσωπικά, το βρίσκω πολύ απογοητευτικό», είπε ο Gilk. «Γνωρίζουμε ότι τα ατυχήματα με μαγνητική τομογραφία μπορούν να συμβούν όταν δεν ακολουθούνται οι βέλτιστες πρακτικές».

 

δείτε το βίντεο εδώ

 

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις