Συνάντηση άνευ ουσίας είχε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης με την Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο, Μαρία Ανχέλα Ολγίν.

Και το συμπέρασμα που έβγαλαν είναι πως η λύση του Κυπριακού πρέπει να είναι εντός του καθορισμένου πλαισίου από τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Δηλαδή τα ίδια που λέγονται 50 χρόνια τώρα και καμία απολύτως εφαρμογή δεν έχουν.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης εξέφρασε τη στήριξη της Ελλάδας στις προσπάθειες που καταβάλει η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ για την επανεκκίνηση του διαλόγου, δηλώνοντας ότι η Αθήνα είναι έτοιμη να παράσχει τις υπηρεσίες της στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού.

Βεβαίως ο Γεραπετρίτης ξεχνάει πως η Ολγίν αυτό που έκανε όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν απλά να μεταφέρει τις απαιτήσεις του ψευδοκράτους σε Αθήνα και Λευκωσία.

Διπλωματικές πηγές διέρρευσαν πάντως πως ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η διαίρεση του νησιού για 50 χρόνια είναι μία μη αποδεκτή κατάσταση και θα πρέπει να αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα για τη λύση του Κυπριακού στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Δηλαδή το αυτονόητο!

 

newsbreak.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις