Το μεγάλο πρόβλημα που αφορά στην εξυπηρέτηση των κατοίκων της Ευαγγελίστριας από τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ επαναφέρει με επιστολή του στον πρόεδρο του Οργανισμού Κωνσταντίνο Ταγγίρη ο δήμος Νεάπολης- Συκεών.

Σύμφωνα με τα όσα ανα΄φερει ο δήμος σε ανακοίνωσή του, “παρά τις δεσμεύσεις του ίδιου του προέδρου του Δ.Σ. του Οργανισμού στην προ διμήνου συνάντησή του με το δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών Σίμο Δανιηλίδη και αντιπροσωπεία του δήμου ότι το σοβαρό αυτό ζήτημα θα επιλυθεί οριστικά με την προκήρυξη από πλευράς του Οργανισμού νέου διαγωνισμού για την προμήθεια μικρών λεωφορείων αφού ο προηγούμενος ήταν άγονος φαίνεται ότι το πρόβλημα αποκτά χαρακτηριστικά μονιμότητας. Αυτή τη στιγμή από τα πέντε λεωφορεία τύπου mini bus που εξυπηρετούσαν τη γραμμή 16/ Ευαγγελίστρια-Ιστορικό Κέντρο, κυκλοφορούν μόνο δύο και αυτά εκτελούν όπως είναι φυσικό πολύ αραιά δρομολόγια.

Στις συνεχείς πιέσεις του δήμου προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΣΘ για τη δρομολόγηση αστικών λεωφορείων εννέα μέτρων, όπως συμβαίνει σε άλλες περιοχές της Άνω Πόλης, ο δήμος εισπράττει την απάντηση ότι αυτά δεν μπορούν να κινηθούν στους δρόμους της περιοχής Ευαγγελίστριας ή ότι η στάθμευση ιδιωτικών οχημάτων εμποδίζει την απρόσκοπτη κυκλοφορία των αστικών λεωφορείων”.

Όπως επιβεβαιώνει και ο κατά τόπον αντιδήμαρχος Αγίου Παύλου Ιωάννης Ζαρίφης, «οι εργασίες που υποδείχθηκαν στον δήμο έχουν ολοκληρωθεί εδώ και πολύ καιρό ενώ δημοτικά συνεργεία εποπτεύουν τακτικά την περιοχή για τη διατήρηση των συνθηκών ασφαλούς και άνετης κίνησης των λεωφορείων».

Kαταλήγοντας στην επιστολή του, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών επισημαίνει ότι η μετακίνηση των πολιτών αποτελεί υποχρέωση του ΟΑΣΘ ο οποίος χρηματοδοτείται από το κράτος προκειμένου να παρέχει καλές συγκοινωνιακές υπηρεσίες προς το σύνολο των πολιτών χωρίς διακρίσεις και κυρίως χωρίς αποκλεισμούς. Επομένως το ζητούμενο είναι να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες για την προμήθεια μικρών λεωφορείων (8 ή 9 μέτρων) που θα κινούνται ευκολότερα στα στενά της Ευαγγελίστριας και φυσικά μέχρι τότε να βρεθεί μία προσωρινή λύση για να πάψουν να ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι της περιοχής και κυρίως οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας που είναι αναγκασμένοι να διανύουν ακόμη και απόσταση δύο χιλιομέτρων για να εξυπηρετηθούν από άλλες λεωφορειακές γραμμές.

thestival.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις