Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκαν σε βάρος των δύο Τούρκων διακινητών, οι οποίοι μετέφεραν 54 άτομα με ιστιοφόρο σκάφος στη Σύμη και μάλιστα δεν περίμεναν καν, να τους βγάλουν στην ξηρά αλλά τους έσπρωξαν στη θάλασσα, προκειμένου να επιστρέψουν στα γειτονικά παράλια.

Ευτυχώς οι λιμενικοί είχαν εντοπίσει το ιστιοφόρο και κινήθηκαν άμεσα τόσο για να σώσουν τους αλλοδαπούς μεταφερόμενους, όσο και για να συλλάβουν τους διακινητές!

Οι δύο Τούρκοι, ηλικίας 32 και 26 ετών, κρατούνται προκειμένου αύριο, να προσαχθούν ενώπιον του ανακριτή Ρόδου και να απολογηθούν για αυτά που τους καταλογίζονται.

Το περιστατικό συνέβη απογευματινές ώρες του περασμένου Σαββάτου 14 Σεπτεμβρίου 2024 και σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν επίσημα από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, ένα περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΛΣ), το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, ενημερώθηκε για την ύπαρξη ενός ιστιοφόρου (Ι/Φ) σκάφους, το οποίο αποβίβαζε ικανό αριθμό αλλοδαπών στην παραλία «ΝΑΝΟΥ» στην Σύμη.

Το ΠΛΣ εντόπισε το ιστιοφόρο, από το οποίο ένα άτομο έσπρωχνε τους αλλοδαπούς στη θάλασσα, ενώ κάποιοι βρίσκονταν ήδη στη θάλασσα και προσπαθούσαν να σωθούν κολυμπώντας.

Δύο (02) μέλη του πληρώματος του ΠΛΣ επιβιβάστηκαν σε δύο (02) ιδιωτικά σκάφη, που ελλιμενίζονταν στην περιοχή, και προέβησαν στη διάσωση των ατόμων από τη θάλασσα και την παραλία, ενώ παράλληλα συνέλαβαν και ένα άτομο, το οποίο προσπάθησε να διαφύγει. Το ΠΛΣ ακινητοποίησε το ιστιοφόρο σκάφος, το οποίο έπλεε ακυβέρνητο, ενώ υπήρχαν ακόμα αρκετοί επιβαίνοντες επί αυτού.

Οι συνολικά τριάντα έξι (36) αλλοδαποί διασωθέντες, μετεπιβιβάστηκαν στο ΠΛΣ και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Σύμης, ενώ ικανός αριθμός ατόμων διέφυγε σε ευρύτερη βραχώδη περιοχή με άγνωστη κατεύθυνση.

Ένας (01) αλλοδαπός εκ των διασωθέντων έχρηζε ιατρικής περίθαλψης και μεταφέρθηκε με έτερο περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο Κέντρο Υγείας Σύμης, απ’ όπου εξήλθε αυθημερόν.

Επιπρόσθετα, τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής 15 Σεπτεμβρίου, το ΠΛΣ εντόπισε δεκαοκτώ (18) αλλοδαπούς που είχαν διαφύγει στην παραλία «ΝΑΝΟΥ», τους οποίους περισυνέλεξε και μετέφερε στο Λιμεναρχείο Σύμης.

Οι συνολικά πενήντα τέσσερις (54) αλλοδαποί είχαν εκκινήσει από την περιοχή κοντά στην Μαρμαρίδα Τουρκίας και είχαν καταβάλει το χρηματικό ποσό των 4.500€ έκαστος, για τη μεταφορά τους στη Σύμη.

Από το Λιμεναρχείο Σύμης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν δύο (02) αλλοδαποί (υπήκοοι Τουρκίας), ηλικίας 32 και 26 ετών, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν ως οι διακινητές των υπολοίπων, ενώ το ιστιοφόρο σκάφος κατασχέθηκε.

rodiaki.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις