Έρευνα σχετικά με μία ύποπτη εκτέλεση από Ρώσο ενός Ουκρανού στρατιώτη που βρέθηκε νεκρός με ένα σπαθί στο σώμα του, άρχισαν οι εισαγγελείς στην Ουκρανία.

Η εικόνα της φρίκης δείχνει έναν Ουκρανό στρατιώτη αιχμάλωτο πολέμου, ο οποίος εκτελέστηκε με ένα σπαθί που φέρει την χειρόγραφη επιγραφή «για το Κουρσκ», που άγνωστος βύθισε στο στήθος του.

Την φωτογραφία άρχισαν να διακινούν ρωσικοί λογαριασμοί στο Telegram πριν αναπαραχθεί και από μέσα ενημέρωσης, όπως το Tabula Media της Γεωργίας.

«Πλάνα της υποτιθέμενης εκτέλεσης, με ένα ξίφος, ενός άοπλου Ουκρανού στρατιώτη με δεμένα τα χέρια διαδίδονται στο διαδίκτυο. Προκαταρκτικά, το έγκλημα διαπράχθηκε στην Νοβοροντίφκα, στην περιοχή του Ντονέτσκ», αναφέρει με ανάρτηση του στο Χ ο Γενικός Εισαγγελέας Άντιρι Κόστιν.

Μια θολή εικόνα που αναρτήθηκε μαζί με την ανάρτησή του και την ανακοίνωση του γραφείου του δείχνει ένα αιμόφυρτο σώμα με στρατιωτική στολή, με ένα σπαθί καρφωμένο μέσα του και κολλητική ταινία ορατή γύρω από το ένα χέρι. Το σπαθί μάλιστα γράφει πάνω τη λέξη Κουρσκ (Kursk).

‼️Photos of a possible new war crime are circulating on Russian Z-Telegram channels. The photos show the body of a Ukrainian soldier, who may have been a POW, stabbed with a decorative sword. The sword has an inscription in Russian: “For Kursk.” pic.twitter.com/RW6HyqiZBo

— Tabula Media (@Tabula_Media) September 16, 2024Το Κίεβο ισχυρίζεται ότι έχει αποδείξεις για περίπου 130.000 εγκλήματα πολέμου που έχει διαπράξει η Μόσχα από την έναρξη της πλήρους κλίμακας εισβολής τον Φεβρουάριο του 2022.

Η Μόσχα δεν σχολίασε άμεσα τους ισχυρισμούς του Κιέβου, ενώ το Κρεμλίνο αρνείται ότι έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Κόστιν δήλωσε αυτόν τον μήνα ότι το Κίεβο ερευνά τις υποτιθέμενες εκτελέσεις 73 Ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου. Τέλος, τον Ιούνιο η Ουκρανία ξεκίνησε μια έρευνα για έναν ύποπτο αποκεφαλισμό ενός Ουκρανού στρατιώτη από το ρωσικό στρατό.

thestival.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις