Για τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν στην υπόθεση με τα emails στους αποδήμους μίλησε η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και άλλα τρία στελέχη της ΝΔ για την διαρροή των email των αποδήμων

Η πρώην ευρωβουλευτής ανέφερε ότι «και θα συνεργαστώ και θα συμμορφωθώ αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί (σ.σ. η υπόθεση). Κάποια στιγμή θα τελειώσει αυτή η υπόθεση και όλα θα βγούνε».

«Θέλω να διευκρινίσω επειδή έχουν ακουστεί σημεία και τέρατα ότι πάντα μιλάμε για μία διοικητική παρατυπία βάσει του κανονισμού προστασίας προσωπικών δεδομένων, ο οποίος είναι ένα νομοθέτημα που απευθύνεται σε αυτούς που εμπορικά εκμεταλλεύονται τα προσωπικά δεδομένα μας», είπε η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Μέρος της λίστας έφτασε στα χέρια της μέσω WhatsApp – Τα ονόματα που «κλειδώνουν» στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Και πρόσθεσε: «Δηλαδή το πολιτικό πλαίσιο, το πλαίσιο για την πολιτική επικοινωνία δεν υφίσταται στην Ελλάδα με εφαρμοστικό νόμο, όπως θα μπορούσε να υπάρχει».

Παράλληλα εξήγησε ότι δεν διεκδικεί το αλάθητο. «Εμένα με ξέρετε χρόνια τώρα. Εγώ τις ευθύνες μου τις αναλαμβάνω. Το’ πα από την πρώτη στιγμή όταν ξεκίνησε αυτό. Αν έχω κάνει κάτι παράτυπο με βάση την νομοθεσία βεβαίως θα αναλάβω τις ευθύνες μου και έτσι και έγινε. Δεν διεκδικώ το αλάθητο προς θεού αλλά στην ψηφιακή εποχή είμαστε πλέον σε πολλές χώρες έχουν αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση λέγοντας ότι στην πολιτική επικοινωνία έχεις να ισορροπήσεις δύο διαφορετικά πράγματα. Στην εμπορική (σ.σ. επικοινωνία) δεν θέλεις ο άλλος να σου στέλνει email για να βγάλει λεφτά. Στην πολιτική επικοινωνία κάπως πρέπει να επικοινωνήσεις με τον άλλον. Εγώ που έστειλα μήνυμα σε απόδημους Έλληνες τι έπρεπε να κάνω δηλαδή; Να πάρω μία ντουντούκα και να πάω στην Αυστραλία να ρωτάω: Υπάρχει κανένας Έλληνας να με ψηφίσει;» αναρωτήθηκε η πρώην ευρωβουλευτής.

«Εγώ πλήρωσα ένα τίμημα γι’ αυτή την ιστορία το οποίο θεωρώ ότι ήταν υπέρμετρο για το θέμα», είπε η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

«Εμένα επειδή εκείνη την περίοδο το εκμεταλλεύτηκαν όλοι πάρα πολύ για να χτυπήσουν την ΝΔ και την κυβέρνηση Μητσοτάκη και λέγανε ακόμη και για τις εκλογές γι’ αυτό η ηθική μου πυξίδα έλεγε: κάτσε στην άκρη για να καταλαγιάσει αυτό», σημείωσε η πρώην ευρωβουλευτής.

 

enikos.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις