Οι «11» βουλευτές της ΝΔ συνεχίζουν τον θόρυβο με μπαράζ παρεμβάσεων στα ΜΜΕ και προειδοποιούν.

 

Αποφασισμένοι να αναδεικνύουν κάθε πτυχή της κυβερνητικής πολιτικής που, όπως λένε, αντίκειται στις ιδεολογικές αρχές και αξίες της ΝΔ και έχει αρνητικό αντίκτυπο στην κοινωνία δηλώνουν οι 11 γαλάζιοι βουλευτές που προ διημέρου κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομίας Κ. Χατζηδάκη για τα κόκκινα δάνεια.

Διαμηνύουν, μάλιστα, ότι η πρωτοβουλία τους είχε μεγάλη απήχηση στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, ότι επέλεξαν να είναι λιγότεροι από όσους ήθελαν να προσυπογράψουν την ερώτηση και ότι δεν σκοπεύουν να είναι «απλοί χειροκροτητές, μουγκοί και κωφοί!

Ενδεικτικό είναι ότι κάποιοι εξ αυτών τουλάχιστον, διατήρησαν υψηλούς τους τόνους και χθες, μία μέρα μετά την απάντηση του κ. Χατζηδάκη στην ερώτησή τους.

«Εμείς κάναμε πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα που αφορούν στην προστασία των πολιτών στα οποία δεν πήραμε απάντηση και η απάντηση του ΥΠΟΚ ξεκινάει με το πώς διασώθηκαν οι τράπεζες από τα κόκκινα δάνεια» σημείωσε χθες χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Νικ. Κακλαμάνης. Άφησε, μάλιστα, αιχμές κατά του κ. Χατζηδάκη, τον οποίον κατηγόρησε ότι προέβει σε απρέπεια, παραπέμποντας 11 βουλευτές σε μια ανακοίνωση που έβγαλε μια Γενική Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών. «Στους βουλευτές δεν απαντούν οι Γραμματείς, απαντούν οι Υπουργοί βάζοντας την υπογραφή τους από κάτω», είπε ο κ. Κακλαμάνης προσθέτοντας ότι σήμερα 4 στα 5 σπίτια βρίσκονται εν κινδύνω. Κατέληξε, δε, ότι με τις παρεμβάσεις τους, οι βουλευτές θέλουν να ανακόψουν την πτωτική πορεία της ΝΔ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Μ. Σαλμάς σε τηλεοπτική του συνέντευξη (ΟPEN) σχολίασε κοπτικά ότι «πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη. Κι όταν ρωτήθηκε αν «φωτογραφίζει» τον ΥΠΟΚ, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας αρκέστηκε να απαντήσει ότι αυτή είναι η στάση ζωής του και την εφαρμόζει. Επιβεβαίωσε, δε, ότι υπάρχουν και άλλοι βουλευτές οι οποίοι ήθελαν να υπογράψουν εκ των υστέρων την ερώτηση.

Αρκετοί από τους βουλευτές που συνυπέγραψαν την ερώτηση περιγράφουν ένα κλίμα θερμής υποδοχής της πρωτοβουλίας τους από τους ψηφοφόρους τους, οι οποίοι, όπως λένε, του ζητούν να συνεχίσουν την πίεση προς την κυβέρνηση ακόμα πιο δυναμικά. «Εγώ έχω γίνει 4 φορές υπουργός. Δεν με ενδιαφέρει να ξαναγίνω. Λογοδοτώ στους πολίτες που με εκλέγουν επί τόσες τετραετίας» είπε μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός Ευρ. Στυλιανίδης (REAL FM).

Έρχονται νέες δημόσιες παρεμβάσεις για εθνικά θέματα, υγεία, παιδεία

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές που αποφάσισαν την ανάληψη της σχετικής πρωτοβουλίας προτίθενται να συνεχίσουν τις δημόσιες παρεμβάσεις, όχι για θέματα δευτερεύουσας σημασίας, προκειμένου όπως λένε, να μη δοθεί η εντύπωση της συστηματικής αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση, αλλά για μεγάλα ζητήματα που βρίσκονται στην αιχμή των ιδεολογικών αρχών της ΝΔ, όπως τα εθνικά, η υγεία, η παιδεία κα.

Τουλάχιστον 10 με 20 βουλευτές θέλουν να συμπορευτούν με τους 11

Όπως λένε, κατά περίπτωση, μπορεί να υπογράφουν τις πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν και άλλοι συνάδελφοί τους, αφού τουλάχιστον 10 έως 20 ακόμα βουλευτές εξέφρασαν το τελευταίο διήμερο τη διάθεση να συμπορευτούν με τους 11, οι οποίοι, σημειωτέον, δεν αποδέχονται ότι αποτελούν εσωκομματική τάση και διαψεύδουν με ένταση ότι καθοδηγούνται από οπουδήποτε.

Το Μέγαρο Μαξίμου δια του εκπροσώπου του Π. Μαρινάκη, προσπάθησε να υποβαθμίσει τη σημασία της πρωτοβουλίας των 11 βουλευτών, λέγοντας ότι είναι δουλειά τους να κάνουν ερωτήσεις και πολύ καλά έκαναν, ότι ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και οι βουλευτές εκπροσωπούν τους πολίτες που τους ψηφίζουν και θέλουν πάντοτε το καλύτερο για τους συμπολίτες τους.

Είναι προφανές ωστόσο, ότι το κυβερνητικό επιτελείο έχει θορυβηθεί και αναζητεί τρόπους εκτόνωσης της έντασης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και κυρίως τρόπους με τους οποίους θα μπει ένα φρένο στη «γοητεία» που φαίνεται να άσκησε η συγκεκριμένη πρωτοβουλία σε μία σημαντική μερίδα βουλευτών. Σε αυτή τη λογική, το Μέγαρο Μαξίμου προγραμματίζει συναντήσεις όλων των υπουργών με τους γαλάζιους βουλευτές σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Το πρόβλημα, ωστόσο, για την κυβέρνηση, όπως παρατηρούν αρκετοί, είναι ότι η διαφωνία αφορά τις πολιτικές και όχι τα πρόσωπα που τις υλοποιούν. Και υπ αυτή την έννοια, η παραπάνω πρωτοβουλία δεν αναμένεται να βγάλει και πολλά…

 

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις