Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε στη διάθεση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την παραίτησή της – Η αναδίπλωση και ο… Λένιν

Η Έλενα Ακρίτα υπέβαλε την παραίτησή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, όμως αυτή δεν έγινε δεκτή από τον πρόεδρο της ΚΟ, Νίκο Παππά.

Η κυρία Ακρίτα, σε ανάρτησή της στο Facebook, ανέφερε ότι μετά τη δημόσια συγγνώμη που ζήτησε για το λάθος της (σ.σ. για την αναφορά στον «γιο της πλύστρας» στην ανάρτηση με την πισίνα) , θεώρησε ότι είχε ηθικό χρέος να παραιτηθεί, θέτοντας την έδρα της στη διάθεση του κόμματος. Ο Νίκος Παππάς εκτίμησε πως η δημόσια αναγνώριση και ανασκευή του λάθους αρκούν, και ως εκ τούτου η παραίτηση δεν έγινε δεκτή.

Η βουλευτής ενημέρωσε τον Νίκο Παππά για την πρόθεσή της να παραιτηθεί και με sms. Επιστολή παραίτησης δεν υπήρξε και ως εκ τούτου δεν παρελήφθη σχετικό έγγραφο από το γραφείο τοι Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασουλα. Εάν η κα Άκριτα έστελνε επιστολή στον Πρόεδρο του κοινοβουλίου η παραίτηση της θα ήταν αμετάκλητη – όπως συνέβη και στην περίπτωση του Όθωνα Ηλιοπουλου – και τότε θα άνοιγε πάλι η συζήτηση για της πιθανότητες εισόδου στην Βουλή του Στέφανου Κασσελακη

akrita-1

Αναλυτικά η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα:

«Παρά το γεγονός ότι ζητησα συγγνώμη για το λάθος μου, έκρινα ότι έχω ηθικό χρέος να παραιτηθώ από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Έστειλα σχετική επιστολή στον Πρόεδρο της ΚΟ θέτοντας την έδρα μου στη διάθεση του κόμματος.

Ο Νίκος Παππας δεν αποδέχτηκε την παραίτηση μου, εκτιμώντας πως, στην προκειμένη περίπτωση, η δημόσια παραδοχή, αναγνώριση και η ανασκευή είναι αρκετή. Ετσι προχωρώ στη ζωη. Με σωστά, με λάθη πάντα με γνώμονα το αξιακό μου σύστημα και τη συνείδησή μου»

Η συγγνώμη για τον «γιο της πλύστρας» και ο… Λένιν

Νωρίτερα, η κυρία Ακρίτα είχε προβεί σε αναδίπλωση, λέγοντας ότι χρησιμοποίησε τον όρο «γιος της πλύστρας», θεωρώντας ότι αποδίδεται στον Λένιν, γεγονός που δεν ισχύει. «Ο Λένιν δεν θα είχε γράψει ποτέ κάτι τόσο απαξιωτικό κι εγώ όφειλα να το έχω αξιολογήσει και διασταυρώσει», έγραψε. «Ειλικρινά λυπάμαι», ανέφερε.

Θα ήθελα να διορθώσω κάτι που έγραψα χτες. Η φράση «μη φοβασαι τον χορτασμένο, το γιο της πλύστρας να φοβασαι»…

Posted by Elena Akrita on Friday, September 20, 2024

Αναλυτικά η προηγούμενη ανάρτησή της

«Θα ήθελα να διορθώσω κάτι που έγραψα χτες. Η φράση «μη φοβασαι τον χορτασμένο, το γιο της πλύστρας να φοβασαι» αποδίδεται εσφαλμενα στον Λένιν. Λάθος. Λάθος που έχουμε κάνει πολλοί, κι εγώ ανάμεσα τους παραπάνω από μια φορά. Ο Λένιν δεν θα είχε γράψει ποτέ κάτι τόσο απαξιωτικό κι εγώ όφειλα να το έχω αξιολογήσει και διασταυρώσει.
Ειλικρινά λυπάμαι. Λινκ για το θέμα στα σχόλια Εντιτ. Εγώ ζητάω συγγνώμη ντόμπρα και σταράτα. Να δούμε πότε θα ζητήσουν συγγνώμη κάποιοι άλλοι».

«Τον χορτασμένο μην φοβάσαι, το γιο της πλύστρας να φοβάσαι»

Η ιστορία ξεκίνησε μετά από φωτογραφία που επέλεξε η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, για να σχολιάσει τη δημοσκόπηση του ΟΡΕΝ το βράδυ της Πέμπτης, στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πέμπτο κόμμα. Στη φωτογραφία φαινόταν μια τηλεόραση με το σχετικό γράφημα, αλλά αυτό που παρατήρησαν όλοι ήταν ότι στο φόντο υπήρχε και μια εσωτερική πισίνα.

Η ίδια η Έλενα Ακρίτα, μάλιστα, ένιωσε την ανάγκη να δώσει εξηγήσεις για την πισίνα αυτή, δύο ώρες μετά την ανάρτηση και αφού τα σχόλια στα social media έπεφταν «βροχή».

«Και για να τους προλάβω, ναι το σπίτι έχει πισίνα σχεδόν 40 χρόνια, από το 1985 που χτίστηκε. Αν είχα κάτι να κρύψω, δεν θα τη φωτογράφιζα. Τον χορτασμένο μην φοβάσαι, το γιο της πλύστρας να φοβάσαι. Που μπήκε στην πολιτική με τρύπιο σώβρακο και βρέθηκε με κολοσσιαία περιουσία» έγραψε η Έλενα Ακρίτα, με το σχόλιό της αυτό να πυροδοτεί νέο γύρο σχολίων στο Χ.

Η ανάρτηση και τα σχόλια της Έλενας Ακρίτα

akrita-anartisi

Δείτε ορισμένες από τις αναρτήσεις στο Χ για την Έλενα Ακρίτα

Ειλικρινής η κυρία #Ακρίτα.

Η τάξη της από το 1789 έχει κάθε λόγο να φοβάται τα παιδιά της πλύστρας. pic.twitter.com/JmhOmnpLMj

— Kostis Karpozilos (@k_karpozilos) September 20, 2024

Η #Ακριτα σχολίασε το γιο της πλύστρας που μπήκε στην πολιτική χωρίς σώβρακα και βρέθηκε με βίλα στα #Λεγραινα των 500 ευρώ δίπλα στη θάλασσα . Αλέξη μου Αλέξη μου μην πτοείσαι

— AP Royal (@paxromana16) September 20, 2024

#ακριτα αριστερή της Εκάλης .. στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν πιο πολλές πισίνες από την Σαντορίνη

— Johnspike (@Johnspi64783237) September 20, 2024

Καταλάβατε μπίθουλες η να βάλει τις φωνές; #ακριτα #ΜανταμΣουσουΚατακουζηνου #πισινομανιαΣυριζα pic.twitter.com/K0CDIsjwqc

— Lina Kleitou (@LKleitou) September 20, 2024

Oχι κυρίες και κύριοι δεν ντράπηκε να ξεστομίσει ένα τόσο ανήθικο λόγο για να σώσει την τιμη της πισινας της.
Ας τις θυμήσουμε τα λόγια του συγγραφέα για “Την Πλύστρα” μία γυναίκα με αξιοπρέπεια, ειλικρίνεια και υπερηφάνεια. Ό,τι ακριβως στερείται η΄κυρία Ακρίτα
«Αυτά τα χέρια… pic.twitter.com/7O0qGBQ9Jy

— Raven__ous (@MelinaPavlakou) September 19, 2024

“έλα τώρα αγάπεμο που θα μας πει εμάς ο γιος της πλύστρας! εμείς είχαμε πισίνα από το 1985!”
Έλενα Ακρίτα,
τομεάρχης δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ pic.twitter.com/JcCh1NWfPR

— τάσος (@kostasos) September 19, 2024

Φήμες λένε ότι αμα είσαι αριστερός και δεν έχεις πισίνα , έρχεται ο Βελουχιώτης και σε σφάζει με κονσερβοκουτι.
Της αγαμης η δεξαμενή/βόθρος είναι και σκεπασμένη 😂 pic.twitter.com/5sSbUSkE9T

— Mirsini (@Mirsini1946041) September 19, 2024

Όσους είχανε μαμά πλύστρα πρέπει να τους φοβόμαστε λέει η #Ακρίτα . Εμένα μου θυμίζει μαντάμ Σουσού

— APOSTOLOS THE LONG (@Dexios54) September 19, 2024

Τον γιο της πλήστρας να φοβάσαι.. λουμπεναριά του κερατά φτωχάντζες που μου θέλετε να γίνετε και πολιτικοί. Με τον Στέφανο! #Κασσελάκης #Ακρίτα pic.twitter.com/0ZBBGHg46N

— Yuri Vardanyan (@YuriVardanyan_) September 19, 2024

Η Ακρίτα έχει εσωτερική σηπτική δεξαμενή.
Της αρέσει η μπόχα. pic.twitter.com/NQGPtR2DBb

— George Lee (@Harhalas) September 19, 2024

#Ακριτα Της αριστερας κ της προοδου. Κάγκελα κ φράχτη στο σπιτι….. pic.twitter.com/3IHYu7JysH

— BULLying 🇬🇷 (@kokorikos3) September 19, 2024

akrita-sxolio1
akrita-sxolio2

Εντωμεταξύ σε νέα ανάρτησής της το πρωί της Παρασκευής, η Έλενα Ακρίτα αναφέρθηκε στην «πατρότητα» της φράσης που προκάλεσε αντιδράσεις, σημειώνοντας ότι δεν ανήκει στον Λένιν. «Ο Λένιν δεν θα είχε γράψει ποτέ κάτι τόσο απαξιωτικό κι εγώ όφειλα να το έχω αξιολογήσει και διασταυρώσει. Ειλικρινά λυπάμαι» έγραψε χαρακτηριστικά.

protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις