Αθώοι κηρύχθηκαν η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου και ο στενός φίλος του ζευγαριού Ανδρέας Μπάρδης

Στην αθώωση του ζεύγους Παπαντωνίου λόγω αμφιβολιών για αδικήματα που αφορούν σε δωροδοκία ύψους 2,4 εκατ. ευρω από τη σύμβαση του 2003 για τον εκσυγχρονισμό έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού, κατέληξε έπειτα από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας (πρώτος βαθμός δικαστικής κρίσης).

Με την ίδια απόφαση αθώος κρίθηκε και ο τρίτος κατηγορούμενος της υπόθεσης, στενός φίλος του ζευγαριού Ανδρέας Μπάρδης, ο οποίος δικάστηκε για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

«Υπάρχουν αμφιβολίες για τα βασικά αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας και της απιστίας (παραγεγραμμένα), δεν υπήρχαν επαρκείς ενδείξεις και κατά συνέπεια απαλλάσσονται λόγω αμφιβολιών για τη νομιμοποίηση εσόδων που κατηγορείται» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του δικαστηρίου, εκφωνώντας την απόφαση. Για δίκαιη απόφαση έκανε λόγο ο συνήγορος του πρώην υπουργού Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

«Με συγκίνηση υποδέχομαι την απόφαση του δικαστηρίου. Είναι δικαίωση ουσιαστική των πολιτικών μου αγώνων για μια καλύτερη Ελλάδα. Απόφαση δίκαιη που διαγράφει την τεράστια ταλαιπωρία που υπέστη η οικογένεια μου τα τελευταία 8 χρόνια. Απόφαση που τιμά την ελληνική δικαιοσύνη», δήλωσε ο κ. Παπαντωνίου.

Το κατηγορητήριο
Ειδικότερα ο άλλοτε ισχυρός υπουργός του ΠΑΣΟΚ δικάστηκε μαζί με τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου και τον Ανδρέα Μπάρδη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ύψους 2.437.962 ευρώ. Πρόκειται για ποσό, το οποίο σύμφωνα με την αρχική κατηγορία φέρεται να είχε λάβει ως «δώρο» από την «THALES NEDERLAND B.V.» προκειμένου προωθήσει τη σύμβαση του 2003 για τον εκσυγχρονισμού των 6 φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

Η συγκεκριμένη υπόθεση τον Οκτώβριο του 2018 είχε οδηγήσει τον κ. Παπαντωνίου και τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου στη φυλακή.

Πιο συγκεκριμένα με απόφαση της τότε αρμόδιας ανακρίτριας και του εισαγγελέα το ζευγάρι είχε προφυλακιστεί και είχε παραμείνει στη φυλακή για 17 μήνες. Ακολούθησε το 2020 βούλευμα το οποίο οδήγησε σε νέα έρευνα και το ζεύγος Παπαντωνίου απολογήθηκε συμπληρωματικά και κατόπιν οδηγήθηκε σε δίκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ανδρ. Μπάρδης, σύμφωνα με την αρχική κατηγορία φέρεται να ήταν το πρόσωπο εκείνο, το οποίο μετέφερε τα χρήματα που έλαβε ως «δώρο» ο πρώην υπουργός στο εξωτερικό και αυτά κατέληξαν σε τραπεζικό λογαριασμό του Γ. Παπαντωνίου με συνδικαιούχο τη σύζυγό του.

Να σημειωθεί ότι αντίθετα με την αθωωτικη απόφαση που εξέδωσε σήμερα το δικαστήριο,  ενοχή για τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπαντωνίου, τη σύζυγό του και τον στενό τους φίλο, ήραν ο εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας σε αγόρευσή του στο δικαστήριο το περασμένο καλοκαιρι.

Ο εισαγγελικός λειτουργός είχε ζητήσει από το δικαστήριο να κηρύξει ενόχους και τους τρεις κατηγορουμένους για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις