ΣΥΡΙΖΑ: Επεισοδιακό το φινάλε της Κ.Ε. – Οι διαμαρτυρίες και τα συνθήματα υπέρ του Κασσελάκη

263

Πολεμικό παραμένει το κλίμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, την επομένη της συνεδρίασης της ΚΕ, από την οποία δεν έλειψαν τα «συντροφικά μαχαιρώματα» ακόμα και τα συνθήματα διαμαρτυρίας, επιβεβαιώνοντας το χάσμα μεταξύ των στρατοπέδων.

Υπενθυμίζεται ότι η Κεντρική Επιτροπή ενέκρινε χθες (21/9) το χρονοδιάγραμμα που είχε εισηγηθεί η Πολιτική Γραμματεία για έκτακτο συνέδριο 1-3 Νοεμβρίου και εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής την Κυριακή 24 Νοεμβρίου και β΄γύρο την 1η Δεκεμβρίου εφόσον χρειαστεί.

Η πρόταση υπερψηφίστηκε (επί των παρόντων) με 112 ψήφους έναντι 62 ψήφων που έλαβε η πρόταση που είχε καταθέσει η Θεοδώρα Τζάκρη και έναντι 9 ψήφων που έλαβε η πρόταση του Παύλου Πολάκη, ενώ υπήρξαν και 2 λευκά.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Τζάκρη είχε προτείνει έκτακτο συνέδριο 5-6 Οκτωβρίου και εκλογή προέδρου και ΚΕ στις 3 Νοεμβρίου και 9 Νοεμβρίου εφόσον προκύψει ανάγκη δεύτερου γύρου. Η πρόταση του κ. Πολάκη προέβλεπε διαρκές συνέδριο (με τους ίδιους συνέδρους με τον Φεβρουάριο) στις 5 Οκτωβρίου και ψηφοφορία για πρόεδρο στις 3 Νοεμβρίου και 10 Νοεμβρίου εφόσον προκύψει ανάγκη δεύτερου γύρου.

Επιπλέον, με 87 ψήφους υπέρ έναντι 84 κατά, υπερψηφίστηκε η πρόταση που είχε καταθέσει ο Χρήστος Σπίρτζης για υποβολή «πόθεν έσχες» από τους υποψήφιους προέδρους. Ωστόσο, η τελευταία αυτή πρόταση προκάλεσε την έντονη αντίδραση των υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη οι οποίοι την χαρακτήρισαν «φωτογραφική» και ότι εγκρίθηκε προκειμένου ο έκπτωτος πλέον πρόεδρος να μην είναι σε θέση να υποβάλει εκ νέου υποψηφιότητα. Λίγο μετά τις 21.00 δεκάδες μέλη της Κεντρικής Επιτροπής αποχώρησαν από την αίθουσα φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του κ. Κασσελάκη.

Real.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like