Σε ατμόσφαιρα τοξικότητας και χαμηλής ποιότητας αντιπαραθέσεων οι αντιμαχόμενοι ετοιμάζονται για τα νέα επεισόδια

Με το διχαστικό μήνυμα «είμαι εδώ για τον δικό μας ΣΥΡΙΖΑ», που ακούστηκε περισσότερο σαν απειλή, ο Στέφανος Κασσελάκης προανήγγειλε χθες από το διαδίκτυο ότι θα συμμετάσχει στις εσωκομματικές εκλογές για την προεδρία.

  • από τον Γιώργο Χατζηδημητρίου

«Κι εγώ εδώ είμαι» απάντησε με τον ίδιο τρόπο λίγη ώρα αργότερα ο Παύλος Πολάκης, ρωτώντας «καμιά σοβαρή κουβέντα θα πούμε;»

Είναι πρόδηλο ότι η μάχη για την ηγεσία μεταφέρεται στο πεδίο του ελαφρού θεάματος που συγκινεί πλέον ελάχιστους. Με ευθύνη του Κασσελάκη, κατά γενική ομολογία, ο ΣΥΡΙΖΑ βυθίζεται καθημερινά σε μια ατμόσφαιρα τοξικότητας και χαμηλής ποιότητας αντιπαραθέσεων, που στρώνουν το έδαφος για μια σύρραξη ανάμεσα στις αποδεκατισμένες λεγεώνες της Αριστεράς και τους προσωπικούς θαυμαστές του Κασσελάκη, οι οποίοι αθροίζουν ένα ετερόκλητο ακροατήριο χωρίς ιδιαίτερες πολιτικές αξιώσεις.

Είναι τέτοια η ένταση, ώστε η Επιτροπή Δεοντολογίας υποχρεώθηκε να προειδοποιήσει ότι «στον εσωκομματικό προεκλογικό αγώνα ύβρεις, χτυπήματα κάτω από τη μέση, χυδαίοι διαξιφισμοί και συκοφαντίες που δεν συνάδουν με το ήθος της Αριστεράς δεν θα γίνουν αποδεκτές».

Τους οπαδούς του Κασσελάκη ενώνει η κοινή αντιπάθεια στα όρια του μίσους προς όσους επικρίνουν τον άνθρωπό τους. Οι ερμηνείες ανάγονται κυρίως στον χώρο της πολιτικής ψυχοπαθολογίας, κάτι λογικό, όπως διαπιστώνουν κάνοντας την αυτοκριτική τους στελέχη της παλαιάς φρουράς που επέτρεψαν αυτόν τον ξεπεσμό και την ανάδειξη από το πουθενά μιας ναρκισσιστικής προσωπικότητας χωρίς ηθικές δεσμεύσεις για τη δημοκρατική λειτουργία του κόμματος.

Η πρώτη κίτρινη κάρτα βγήκε χθες για τον βουλευτή Κιλκίς Πέτρο Παππά, ο οποίος δήλωσε (Σκάi) ότι όσοι δεν μπορούν να υπηρετήσουν το σχέδιο Κασσελάκη δεν έχουν λόγο να παραμείνουν στο κόμμα. «Στο κόμμα Κασσελάκη», πρόσθεσε, «ο πρόεδρος θα έχει προεδρικές εξουσίες και θα έχει το δικαίωμα να διαγράφει βουλευτές», κατηγορώντας τούς «απέναντι» ότι «θέλουν ένα κόμμα κακέκτυπο του ΚΚΕ Εσωτερικού».

Ακολούθησε αυστηρή ανακοίνωση της Κουμουνδούρου με την επισήμανση «ο διχαστικός λόγος και ο λόγος περί προγραφών δεν συνάδουν με τις καταστατικές μας αρχές και την ευθύνη των στελεχών του κόμματος, πόσο μάλλον των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας».

Αρκετά πιο έντονα, η Κεντρική Επιτροπή υπογραμμίζει προς τον Κασσελάκη, του οποίου η πλευρά επιμένει να διακινεί στις Νομαρχιακές κείμενο αποδοκιμασίας για την πρόταση μομφής: «Συμπεριφορές που προσβάλλουν την προσωπικότητα στελεχών και μελών του κόμματος και μάλιστα για συλλογικές αποφάσεις των οργάνων, όπως αναφορές σε “κουκουλοφόρους”, “πραξικοπηματίες”, “εκτροπές”, καθώς και κάθε άλλη μορφή στοχοποίησης, είναι καταδικαστέες και δεν έχουν καμιά σχέση με την Αριστερά».

Η Ολγα Γεροβασίλη ξεκαθάρισε χθες οριστικά (ΑΝΤ1) ότι δεν θα είναι υποψήφια, η Ρένα Δούρου δήλωσε ότι δεν αυτοπροτάθηκε ποτέ για οποιοδήποτε πόστο, κάτι που σημαίνει ότι δεν την προτείνει κανείς, οπότε ανοίγει, εκτός απροόπτου, ο δρόμος για την υποψηφιότητα του Σωκράτη Φάμελλου.

newsbreak.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις