Οι συναντήσεις Μητσοτάκη και Ερντογάν σε διεθνείς συνόδους έχουν μετατραπεί πλέον σε ρουτίνα, σχολιάζουν τα τουρκικά ΜΜΕ

 

Οι συναντήσεις Κυριάκου Μητσοτάκη και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε διεθνείς συνόδους έχουν μετατραπεί πλέον… σε ρουτίνα, σχολιάζουν τα τουρκικά ΜΜΕ, που προβάλλουν σήμερα το ραντεβού των δύο ηγετών στη Νέα Υόρκη.

Παρουσιάζουν, πάντως, τις συνομιλίες ως ένα «θετικό βήμα» για την προσέγγιση των δύο χωρών, αν και μετά από 6 συναντήσεις μέσα σε μόλις ένα χρόνο, το μόνο που μοιάζει να επιβεβαιώνεται -και κατά τα τουρκικά ΜΜΕ– είναι η διατήρηση ενός «ήρεμου κλίματος», χωρίς όμως να αναμένονται σημαντικές αποφάσεις για τα σοβαρά ζητήματα που ταλανίζουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

 

Τι λένε τα τουρκικά ΜΜΕ

Με τίτλο: «6η συνάντηση σε ένα χρόνο: Ερντογάν-Μητσοτάκης θα συναντηθούν στις ΗΠΑ», το CNNTurk αναφέρει ότι οι δύο ηγέτες αναμένεται να συμφωνήσουν στη διατήρηση του “ήρεμου κλίματος” στις σχέσεις τους και να καθορίσουν τον οδικό χάρτη μέχρι τη σύνοδο του Ανώτατου Στρατηγικού Συμβουλίου Συνεργασίας στην Άγκυρα στο τέλος του έτους.

«Συνάντηση προέδρου Ερντογάν-Μητσοτάκη: Ο πρόεδρος Ερντογάν πραγματοποιεί σημαντικές συναντήσεις» είναι ο τίτλος της Χαμπέρ365. «Ο Ερντογάν αναμένεται να υποδεχθεί σήμερα τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών θα συζητηθούν οι σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας» αναφέρει το δημοσίευμα.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθούν σήμερα στη Νέα Υόρκη αναφέρει η Καράρ. Όπως τονίζει «αυτή θα είναι η έκτη συνάντηση των δύο ηγετών μέσα σε 15 μήνες, καθιστώντας τις συνόδους κορυφής ως τους συχνότερους διαλόγους υψηλού επιπέδου που έχουν γίνει στην ιστορία των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Οι προσδοκίες για πρόοδο στα ζητήματα όπου υπάρχουν διαφωνίες είναι χαμηλές. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών θα γίνουν συζητήσεις για το μεταναστευτικό (λαμβάνοντας κυρίως υπόψη τις παλινωδίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο) και για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό».

Η εφημερίδα Μιλιέτ αναφέρει ότι ο πρόεδρος Ερντογάν θα «υποδεχθεί» σήμερα τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, επισημαίνοντας τη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη.

«Οι ηγέτες των Ηνωμένων Εθνών βρίσκονται στη Νέα Υόρκη για την 79η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ» τιτλοφορείται η NB Ekonomi και αναφέρει ότι ο πρόεδρος Ερντογάν και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχουν σήμερα διμερή συνάντηση στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της 79ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Η προηγούμενη συνάντησή τους ήταν στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο, στην Ουάσινγκτον.

«Συνεχίζονται οι επαφές του Ερντογάν στα Ηνωμένα Έθνη» είναι ο τίτλος της Τζουμχουριέτ αναφέρει ότι ο πρόεδρος Ερντογάν και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθούν σήμερα στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Αθήνας. Αυτή είναι η τέταρτη συνάντηση των δύο ηγετών μέσα σε έναν χρόνο, με στόχο τη συνέχιση της διαδικασίας εξομάλυνσης και διαλόγου. Η τελευταία τους συνάντηση ήταν τον Ιούλιο, στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον.

Μαρία Ζαχαράκη

Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

ethnos.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις