Ανακοίνωσε χθες την υποψηφιότητά του ο Σωκράτης Φάμελλος, ενώ ο Παύλος Πολάκης ο οποίος την έχει ανακοινώσει από τις 24 Αυγούστου, πλέον την επισημοποίησε κιόλας καταθέτοντας στο κόμμα τον φάκελο με τα προαπαιτούμενα, δηλαδή τις υπογραφές και το πόθεν έσχες. Ο Στέφανος Κασσελάκης από την άλλη, ξεκινώντας περιοδείες από την Τρίπολη έδωσε συνέχεια στο «Είμαι εδώ» με το «επιστρέφω σύντομα», μήνυμα που έστειλε μέσα από σημείωμά του σε βιβλίο υπογραφών σε ιστορικό καφενείο της πόλης.

Ειδικότερα, ο Σωκράτης Φάμελλος στο βίντεο της υποψηφιότητάς του έστειλε μηνύματα με κοινή συνισταμένη τη δέσμευση ότι θα αποκαταστήσει τη φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ και θα τον θέσει σε επανεκκίνηση, αφήνοντας πίσω τα «στραβά» της προεδρίας Κασσελάκη και όσα αυτή επιχείρησε να διαγράψει από την πορεία του κόμματος.

Προσκλητήριο Φάμελλου και σ’ αυτούς που «κούνησαν μαντήλι»

Έτσι αναφέρθηκε στον κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια και την κράτησε όρθια, μίλησε για «σεβασμό στην ιστορία της Αριστεράς» και για συλλογική προσπάθεια στην οποία ο ίδιος εγγυάται την ενότητα. Επικαλέστηκε άλλωστε τη θητεία ως πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας προς επίρρωσιν του ενωτικού του στίγματος.

Σημείωσε ότι θα βάλει τέρμα στην τοξικότητα και την εσωστρέφεια και διεμήνυσε πως οφείλουμε να περάσουμε από το «εγώ» στο «εμείς», σαφής αναφορά στα έργα και ημέρες Κασσελάκη, αλλά και την πρόσφατη αφίσα του.

Απεύθυνε ευρύ προσκλητήριο με ειδική αναφορά σε «όσους απογοητεύσαμε» στους οποίους έστειλε το μήνυμα «σας καλώ να γυρίσετε». Να ξαναχτίσουμε το σπίτι μας. Έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ. Μια πραγματική προοδευτική συμμαχία». Ως βασικούς προγραμματικούς άξονες έθεσε το περιβάλλον, το Κράτος Δικαίου και το κοινωνικό κράτος.

Κλείνοντας υποσχέθηκε ότι θα κάνει «περήφανο» τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, ξανά.

Γεροβασίλη: Η υποψηφιότητα Φάμελλου δίνει την ελπίδα της επιστροφής στην πολιτική

«Η υποψηφιότητα του Σωκράτη του Φάμελλου, που είναι ένας σύντροφός μου που εκτιμώ βαθύτατα» σχολίασε η Όλγα Γεροβασίλη δίνοντας ένα μήνυμα στήριξης, «είναι μία υποψηφιότητα η οποία μας κάνει να ελπίζουμε ότι επιτέλους θα γυρίσουμε σε μία πολιτική συζήτηση». Συμπλήρωσε δε ότι «μένει να δούμε όλο το παζλ των υποψηφίων», παραπέμποντας στην μη ανακοίνωση υποψηφιότητας από τον Στέφανο Κασσελάκη. Επέμεινε στις σκληρές δηλώσεις κατά Κασσελάκη, επαναλαμβάνοντας την εκτίμησή της ότι στις εκλογές δεν θα κερδίσει ο Κασσελάκης και προσθέτοντας πως αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα τελειώσει οριστικά.

Η «σιωπή» Στέφανου, τα έμμεσα μηνύματα και η καχυποψία

Από την άλλη ο Στέφανος Κασσελάκηςδεν έχει κάνει επίσημες ανακοινώσεις, στοιχείο που από το επιτελείο του πλέον υποβαθμίζουν, δε βλέπουν δηλαδή ανάγκη επίσημων ανακοινώσεων, αναφέρουν δε ότι η αφίσα με το «Είμαι εδώ» είχε αυτό τον χαρακτήρα. Το κρίσιμο λένε είναι η επαφή με τον κόσμο.

Προς το παρόν η προεκλογική του εκστρατεία κινείται σε χαμηλούς τόνους, χωρίς βίντεο και ηχηρές δηλώσεις κάθε είδους, χωρίς συνεντεύξεις σε ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

Σε γενικές γραμμές τηρεί κάποιου είδους «αφωνία», στέλνοντας έμμεσα μηνύματα όπως το χθεσινό «επιστρέφω σύντομα», αλλά και η συμμετοχή του σε συνεδρίαση για ένα περιβαλλοντικό θέμα (στην Περιφερειακή Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Πελοποννήσου που είχε θέμα τοποθέτηση ανεμογεννητριών), καθώς και η προσφώνηση «πρόεδρε» που του απεύθυναν όσοι τον υποδέχτηκαν, μεταξύ αυτών ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Μάκαρος, και ο εκπρόσωπος της πλειοψηφίας Χρ. Λαμπρόπουλος.

Πάντως, στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία εικοσιτετράωρα ενισχύεται ένα «σούσουρο» για το γεγονός ότι δεν έχει ακόμη καταθέσει υποψηφιότητα και εκφράζονται διάφορες υποψίες από το ότι δεν θέλει να καταθέσει πόθεν έσχες, εως ότι δε θέλει να νομιμοποιήσει καμία διαδικασία που «τρέχει» το κόμμα και τα όργανά του, για να μη νομιμοποιήσει έμμεσα και την «έκπτωσή» του, ή ότι δε θέλει να δώσει λαβές για πιθανή διαγραφή του.

Σε κάθε περίπτωση θα φανεί στην πορεία αν αυτή η «βωβή» εκστρατεία θα συνεχιστεί κατ’ αυτόν τον τρόπο, ή όχι.

Ο Πολάκης και οι 31+1 υπογραφές

Ο Παύλος Πολάκης, χθες, έθεσε και επίσημα την υποψηφιότητά του καταθέτοντας στο κόμμα τον φάκελό του με τις απαιτούμενες υπογραφές και το πόθεν έσχες του. Αξίζει να σημειωθεί πως μολονότι δεν ψήφισε την πρόταση Σπίρτζη στην Κεντρική Επιτροπή να είναι το πόθεν έσχες κριτήριο για τις υποψηφιότητες, ήταν ο πρώτος που το κατέθεσε.

Σύμφωνα με τα όσα είπε σε δημοσιογράφους έξω από το κτίριο της Κουμουνδούρου μετά την υποβολή του φακέλου του, κατέθεσε εκτός από το τελευταίο πόθεν έσχες, του 2023 (χρήση 2022) και 32 υπογραφές.

Από αυτές, είπε, η 31 είναι από μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και η 1 από τον ευρωβουλευτή Νίκο Παππά. Μεταξύ των υπογραφών φέρονται και αυτές των Γιάννη Μαντζουράνη, Γιάννη Μουζάλα, Λευτέρη Κρέτσου και Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Σημειώνεται ότι τα μέλη της ΚΕ (και οι βουλευτές, ευρωβουλευτές, κλπ) δικαιούνται να υπογράφουν για περισσότερους από έναν υποψηφίους, δεν έχει τεθεί περιορισμός. Ως εκ τούτου, αυτή τη στιγμή οι υπογραφές δε δηλώνουν απαραίτητα στήριξη χωρίς κιόλας αυτή να αποκλείεται, μάλλον είναι αρκετά πιθανή για ορισμένους εξ αυτών.

Πάντως ο ευρωβουλευτής Νίκος Παππάς, αισθάνθηκε την ανάγκη να διευκρινίσει ότι θα υπογράψει και για τον Κασσελάκη και πως υπέγραψε για τον Παύλο Πολάκη, αν και διαφωνεί με πολλά σημεία της «όλης διαδικασίας» των τελευταίων ημερών, γιατί κι εκείνος τον στήριξε όσο ελάχιστοι κατά την προεκλογική περίοδο.

Ο βουλευτής Χανίων στις δηλώσεις του έξω από την Κουμουνδούρου κάλεσε και τους άλλους συνυποψηφίους του να επισημοποιήσουν τις υποψηφιότητές τους για «να προχωρήσουμε σε έναν αγώνα αντιπαράθεσης θέσεων και προγραμμάτων, γιατί η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση που να προβάλει ένα εφαρμόσιμο, ριζοσπαστικό, κοινωνικά αναγκαίο και λαϊκά κατανοητό πρόγραμμα διακυβέρνησης».

Υπό το σύνθημα «Για τον ΣΥΡΙΖΑ που θέλουμε, για την Ελλάδα που μας αξίζει» ξεκινά τις περιοδείες από τα Χανιά. Την Κυριακή μάλιστα πραγματοποιεί ομιλία στο Εμπορικό Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Πόλης στις 18:00.

 

topontiki.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις