Η κυβέρνηση μπορεί να μετακίνησε την συνάντηση του πρωθυπουργού με τους βουλευτές της ΝΔ για την άλλη εβδομάδα η ανησυχία ωστόσο για την κατάσταση στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος φουντώνει μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο φόβος μήπως υπάρξουν διαρροές προς τα μικρότερα κόμματα της δεξιάς έχει επισκιάσει πολλές από τις κινήσεις της κυβέρνησης καθώς τα μνήματα που φτάνουν στους συνεργάτες του πρωθυπουργού είναι ότι η δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων της ΝΔ κατευθύνεται προς την Αφροδίτη Λατινοπούλου και τον Δημήτρη Νατσιό.

Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού του προτείνουν λοιπόν στροφή στην καθημερινότητα , στα θέματα υγείας και παιδείας και φυσικά στα ζητήματα που αφορούν τους αγρότες , καθώς αυτή η κοινωνική ομάδα εμφανίζεται να εγκαταλείπει την ΝΔ .

Έτσι ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε χθες στο υπουργικό συμβούλιο με μία ατζέντα σκληρά δεξιά , που αφορούσε στην αυστηροποίηση των ποινών σε ανήλικους (άνω των 15 ετών) για φαινόμενα παραβατικότητας αλλά και σε γονείς για παραμέληση τους, στην ατζέντα μπήκαν και μεταρρυθμίσεις για την ανακούφιση κοινωνικών ομάδων.

Ακόμα συζήτησε θέμα Αγροτικής Πολιτικής ζήτημα τα οποία αφορούν την ανακούφιση αγροτών και αγροτικών συνεταιρισμών και την αποτελεσματική ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων της εκκαθάρισης, που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιο του εκκαθαριστή, της παλαιάς “Αγροτικής Τράπεζας”.

Ακόμα προωθείται επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου και μείωσης των επιτοκίου τους, ενώ παράλληλα θα προβλέπονται η διαγραφή τόκων, το κούρεμα του και σε κάποιες περιπτώσεις η μερική ή ολική διαγραφή του.

Οι απαιτήσεις αυτές αφορούν σε 3,8 δις ευρώ δανείων, περισσότερους από 700 αγροτικούς συνεταιρισμούς, και περίπου 21.000 αγρότες. Σήμερα είναι δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία αξίας 1,7 δις ευρώ τα οποία τώρα θα αποδεσμευτούν και μέσω της νέας νομοθετικής ρύθμισης, όπως δηλώνει η κυβέρνηση, ο στόχος είναι να ενισχυθεί η αγροτική οικονομία και ο πρωτογενής τομέας, με τους χρεωμένους αγρότες και τους συνεταιρισμούς να κάνουν μία νέα αρχή.

Την Παρασκευή πάντως θα γίνει στα γραφεία της ΝΔ στην Ρηγίλλης street party για τον εορτασμό των 50 χρόνων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης .

Στόχος του πρωθυπουργού είναι να αποκτήσει και πάλι επαφή μετά στελέχη του κόμματος του δείχνοντας τους ότι και ξέρει να ακούει και λαμβάνει σοβαρά υπ οψη του τα όσα του λένε.

Και αυτό γιατί θεωρούν ότι οι 10 βουλευτές που δηλώνουν ότι είναι πολλοί περισσότεροι μπορεί να κάνουν πράξη τις απειλές τους και να καταθέσουν και άλλες προτάσεις φέρνοντας σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση.

Με δεδομένο δε ότι τα εθνικά θέματα θα κυριαρχήσουν το επόμενο διάστημα ο πρωθυπουργός δεν επιθυμεί να βρεθεί μπροστά σε ένα μέτωπο υπέρ πατριωτών βουλευτών.

Η προσέγγιση των διαφωνούντων ξεκίνησε με δείπνα υπουργών και κυβερνητικών παραγόντων με βουλευτές της Ν.Δ. όπου συζητήθηκαν θέματα αγκάθια για το κυβερνών κόμμα. Γαλάζια στελέχη θεωρούν ωστόσο ότι η σημαντικότερη ευκαιρία για να επανέλθει η εσωκομματική ηρεμία στο κόμμα είναι η εκδήλωση που θα γίνει την Παρασκευή στα ιστορικά γραφεία της ΝΔ με βασικό σύνθημα “Πάμε Ρηγγίλης”.

Γαλάζιοι παράγοντες υποστηρίζουν ακόμα ότι ο πρωθυπουργός θα αναγκαστεί να σκεφτεί πολλές φορές το τι θα κάνει με το θέμα του προέδρου της Δημοκρατίας αφού καθώς οι διαφωνούντες εμφανίζονται έτοιμοι να δείξουν τα δόντια τους ακόμα και καταψηφίζοντας μία υποψηφιότητα που δεν θα δίνει το στίγμα της ΝΔ.

Από το κάδρο δεν βγαίνουν και τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που δείχνουν ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει πρόβλημα ενώ στα επιμέρους ευρήματα η εικόνα της κυβέρνησης είναι παρά πολύ κακή.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις