Κοινή στάση αναμένεται να κρατήσουν ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς στην πρόσκληση που τους απηύθυνε ο πρωθυπουργός να παραστούν στο πάρτι που θα γίνει στην Ρηγίλλης για τον εορτασμό των 50 χρόνων της ΝΔ.

Πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, ότι ανάμεσα στους δύο πρώην πρωθυπουργούς ενδέχεται να υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία προκειμένου να συνεκτιμήσουν τα υπέρ και τα κατά μίας τέτοιας κίνησης.

Για την ώρα, πάντως, και οι δύο πλευρές εμφανίζονται να διαμηνύουν στο Μέγαρο Μαξίμου ότι «το σκέπτονται» και ακόμα δεν έχουν αποφασίσει. Η απάντησή τους φυσικά αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να πουν «ναι» στην πρόσκληση που τους απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως γίνεται αντιληπτό, μετά και την τηλεφωνική πρόσκληση του πρωθυπουργού τα πράγματα περιπλέκονται για τους δύο πρώην πρωθυπουργούς καθώς -σύμφωνα πάντα με κυβερνητικές πηγές – η συνομιλία μαζί τους μπορεί να διήρκησε λίγο ήταν, ωστόσο, ιδιαίτερα εγκάρδια από την πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός στην συνομιλία που είχε μαζί τους αναφέρθηκε στην μεγάλη προσφορά τους στο κόμμα και στον συμβολισμό που θα έχει η παρουσία τους στην εκδήλωση.

Όσο δεν υπήρχε η προσωπική πρόσκληση του πρωθυπουργού τα πράγματα ήταν πιο εύκολα διαχειρίσιμα τόσο από την πλευρά του Κώστα Καραμανλή όσο και του Αντώνη Σαμαρά.

Η μη συμμετοχή τους στο πάρτι του κόμματος -«Πάμε Ρηγίλλης» – θα σημάνει αυτόματα και την οριστική ρήξη ανάμεσα στις δύο πλευρές. Μία ρήξη που με επιμέλεια το Μέγαρο Μαξίμου έχει φροντίσει να αποφύγει παρά την σφοδρή κριτική που έχουν ασκήσει κατά καιρούς για όλα τα θέματα οι πρώην πρωθυπουργοί.

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, ο οποίος τόνισε ότι «πάντα δεν είχαμε μια πιο ευνοϊκή μεταχείριση σε δυο πρώην πρωθυπουργούς, δεν την αξίζουνε; Υπήρξαν οι πρόεδροι της παρατάξεως και κάθε πρόσθετη τιμή τους αξίζει».

Ωστόσο, ούτε ο υπουργός μπόρεσε να επιβεβαιώσει εάν οι δυο πρώην πρωθυπουργοί θα είναι παρόντες στην επετειακή ομιλία του πρωθυπουργού την Παρασκευή. «Φαντάζομαι πως θα έρθουν, δεν έχω, όμως, προς το παρόν, κάποια ενημέρωση» είπε, προσθέτοντας ότι αυτό που γίνεται τώρα είναι μια «πιο επετειακή, πιο ανοιχτή και πιο χαλαρή συγκέντρωση με ιστορικό χαρακτήρα λόγω και Ρηγίλλης».

Πέρα, ωστόσο, από την πρόσκληση στους δυο πρωθυπουργούς το Μέγαρο Μαξίμου ελπίζει ότι μέσα από αυτή την εκδήλωση θα υπάρξει ένα καλό κλίμα ανάμεσα στα στελέχη της κοινοβουλευτικής ομάδας και το Μαξίμου. Ένα κλίμα το οποίο το τελευταίο διάστημα εμφανίζεται να είναι το ζητούμενο ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Εν τω μεταξύ, η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους βουλευτές που διαφωνούν και η οποία αναβλήθηκε εξ αιτίας του τραγικού θανάτου των δύο πολιτών στην φωτιά της Κορίνθιας αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα .

Γιατί, όπως λένε κάποιοι από τους «10» που υπέγραψαν την ερώτηση προς τον Κωστή Χατζηδάκη για τα κόκκινα δάνεια, «καλές οι γιορτές και τα πανηγύρια, τα προβλήματα της κοινωνίας παραμείνουν ωστόσο άλυτα…».

Για την ιστορία να επισημάνουμε ότι το ιστορικό κτήριο της Ρηγίλλης βρίσκεται πλέον στα χέρια γνωστού επιχειρηματία ο οποίος θα το μετατρέψει σε ξενοδοχείο πολυτελείας.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις