Μέτρα για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών ζητάει η ΕΛΜΕ Μαγνησίας, που επιτίθεται στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για επικοινωνιακού τύπου παρεμβάσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία, στο 64% των Γενικών Λυκείων, στο 66% των Γυμνασίων και στο 45% των τμημάτων των ΕΠΑΛ της Μαγνησίας, οι μαθητές ξεπερνούν τους 20, ενώ σε 11 τμήματα οι μαθητές φτάνουν τους 27.

«Την ώρα που φουντώνει η πανδημία και αυξάνει ο αριθμός των σχολείων που κλείνουν, η κυβέρνηση δεν παίρνει τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία της υγείας μαθητών, εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους. Καθορίζει τις προτεραιότητες της με βάση τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων, προβάλει μόνο την ατομική ευθύνη, και αναλίσκεται σε επικοινωνιακού τύπου εξαγγελίες και παρεμβάσεις. Ακόμα και στα μέτρα ατομικής προστασίας κατάφερε τον τραγέλαφο με τις ακατάλληλες μάσκες και τα …παγουρίνο. Απέρριψε το αίτημα για μαζικά τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Ακόμα και σε περιπτώσεις που εμφανίζεται κρούσμα και οι εκπαιδευτικοί πρέπει να κάνουν τεστ, αναγκάζονται να το πληρώσουν «από τη τσέπη τους». Στον προσδιορισμό και προστασία των ευπαθών ομάδων υπάρχει ασάφεια, αλληλοαναιρούμενες εγκύκλιοι και τίθενται συνεχώς νέα εμπόδια» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ, παραθέτοντας, στη συνέχεια τα σχετικά στοιχεία, και τονίζοντας πως το προσωπικό καθαριότητας δεν επαρκεί για τις αυξημένες ανάγκες και δεν έχουν πυκνώσει τα δρομολόγια των λεωφορείων που εξυπηρετούν τις μετακινήσεις των μαθητών.

Σύμφωνα με την ΕΛΜΕ, τα στοιχεία αυτά τα γνωρίζει ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, «αλλά ούτε καν τα ανέφερε, όταν έσπευσε να μιλήσει για τις «υγειονομικές βόμβες» των καταλήψεων. Ο λαϊκισμός και η τρομοκράτηση όμως, ειδικά όταν αποκρύπτεται ο συνωστισμός σε 25άρια και 27άρια τμήματα, τα προβλήματα στην καθαριότητα  και τα γενικότερα προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων είναι υποκριτικός και μπορεί, όπως και η βία, να πυροδοτήσει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα».

Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας καλεί όλους να συνδράμουν στην άμεση επίλυση των προβλημάτων και τη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας με φυσική παρουσία των μαθητών.

akroama.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις