Το διαδίκτυο μετατρέπεται ξανά σε πεδίο τοξικής αντιπαράθεσης

 

Το τελευταίο άρθρο του Στέφανου Κασσελάκη αποτέλεσε τελικά μια σύντομη ανάπαυλα, προτού η ένταση επανέλθει στην κούρσα για την εκλογή προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι οι οπαδοί του, είτε είναι κορυφαία στελέχη του επιτελείου του είτε χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, εξαπολύουν επιθέσεις κατά των εσωκομματικών του αντιπάλων, λίγα 24ωρα πριν ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του.

 

Η Θ. Τζάκρη έδωσε τον τόνο των επιθέσεων

Οι στόχοι των περισσότερων «πυρών» από το στρατόπεδο Κασσελάκη είναι σύσσωμη η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Χρήστος Γιαννούλης, η Όλγα Γεροβασίλη και ο Νικόλας Φαραντούρης. Άπαντες χαρακτηρίζονται ως «νομενκλατούρα» που ανέτρεψε τον «νόμιμο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ συχνά οι χαρακτηρισμοί είναι ανοικτά υβριστικοί, με το διαδίκτυο να μετατρέπεται ξανά σε πεδίο τοξικής αντιπαράθεσης.

Πρόσωπα με βαρύνοντα ρόλο στην ομάδα Κασσελάκη έδειξαν άλλωστε πως οι επιθέσεις των τελευταίων ημερών δεν αποτελούν απλά μια «έκρηξη» χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Τα επιχειρήματα είναι κοινά και οι διατυπώσεις παρεμφερείς. Η Θεοδώρα Τζάκρη επιτέθηκε στους Γιαννούλη και Γεροβασίλη λέγοντας πως χρησιμοποιούν «παιδιάστικα επιχειρήματα του στυλ θα σκάσω τη μπάλα αν δεν μου αρέσει το παιχνίδι. Δεν είναι σοβαρές τοποθετήσεις ενηλίκων».

Η γραμματέας της Κ.Ο. καταφέρθηκε κατά του Χ. Γιαννούλη, που είχε πει πως αν το συνέδριο ακυρώσει την απόφαση της Κ.Ε. τότε «θα κατέβει ο διακόπτης». «Έχουμε και γεννήτριες για να αποφευχθεί» είπε δηκτικά η Θεοδώρα Τζάκρη, ενώ επιφύλαξε επίθεση και στον Νικόλα Φαραντούρη που ανακοίνωσε την Τρίτη την υποψηφιότητά του. «Επιβεβαιώθηκε αυτό που όλοι ψυλλιαζόμασταν, ότι πρόκειται για μια ετερόκλητη συμμαχία της γραφειοκρατίας που τους ένωσε η εχθρότητα για τον Κασσελάκη» είπε χαρακτηριστικά για τον ευρωβουλευτή.

Πάντως επί του ερωτήματος αν η πλευρά Κασσελάκη θα θέσει στο συνέδριο ζήτημα ανατροπής της απόφασης της Κ.Ε., η Θεοδώρα Τζάκρη είπε μεν πως θα συζητηθεί το θέμα, αλλά πως η ομάδα Κασσελάκη δεν προτίθεται να ανατρέψει την πορεία προς τις εκλογές.

 

Πρωτοφανείς επιθέσεις οπαδών Κασσελάκη στο διαδίκτυο

Την ίδια ώρα στο διαδίκτυο οι οπαδού του Στέφανου Κασσελάκη διεξάγουν τη δική του «σταυροφορία» κατά των εσωκομματικών τους αντιπάλων. Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει πλήθος σχολίων από χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κατά των υπόλοιπων υποψηφίων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν είναι λίγες και οι εμπρηστικές αναρτήσεις που γίνονται μέσα από τους επίσημους λογαριασμούς Οργανώσεων Μελών και Νομαρχιακών Επιτροπών.

Ορισμένες χαρακτηριστικές είναι οι εξής:

  • «Θα σου κλείσουμε εμείς βρε κοπρίτη το διακόπτη το δικό σου» έγραψε ένας χρήστης μέσα στην ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ Πυλαίας.
  • «Είμαι μεταξύ Γκλέτσου κα Φαραντούρη. Αν όμως βάλει η Μπάρμπα δεν ξέρω» έγραψε ο επίσημος λογαριασμός οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Περιστέρι.
  • «Πούλησε την ψήφο του κόσμου. Πήγαινε αριστερά δεξιά και έλεγε με τον Στέφανο, την Προεδράρα εγώ είμαι με τον Στέφανο. Νικόλας Φαραντούρης, η επιτομή της πολιτικής απογοήτευσης. Να τον χαιρόμαστε κι αυτόν» έγραψε χρήστης μέσα στην ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ Βύρωνα

Αγνοούν οι οπαδοί Κασσελάκη τις προτροπές της Κουμουνδούρου για ηρεμία

Οι παραπάνω και πολλές ακόμα αναρτήσεις ανάγκασαν το οργανωτικό γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ να αποστείλει την Τρίτη οδηγία στις οργανώσεις για την χρήση των social media. «Οι ΝΕ και οι ΟΜ θα πρέπει να συμβάλλουν το επόμενο διάστημα στην εύρυθμη λειτουργία της αντικειμενικής ενημέρωσης των μελών και των φίλων του κόμματος μέσα από τις επίσημες ηλεκτρονικές σελίδες που διαχειρίζονται. Σε αυτό το πλαίσιο το περιεχόμενο των αναρτήσεων θα πρέπει να συνάδει με τις επίσημες κομματικές ανακοινώσεις του Γραφείου Τύπου και να πληροί τις προϋποθέσεις του σεβασμού στο δημόσιο διάλογο. Επιπλέον παρακαλούμε να διαγραφούν δημοσιεύσεις που έχουν γίνει από τις επίσημες ηλεκτρονικές σελίδες ΟΜ και NE που δεν ανταποκρίνονται στην παρούσα οδηγία» αναφερόταν στην οδηγία.

Οι οπαδοί Κασσελάκη εξέλαβαν την οδηγία ως απόπειρα «λογοκρισίας», ενώ ο Ευάγγελος Αντώναρος έφτασε στο σημείο να μιλήσει για «χουντικές μεθόδους». Η Έλενα Ακρίτα έγραψε πως «Κι αν δε συμφωνεί ο λαός, αλλάζουμε λαό», αναφερόμενοι στο γνωστό ποίημα του Μπρεχτ για τα αυταρχικά καθεστώτα, ενώ ο Θανάσης Οικονόμου σχολίασε πως «αυτοί/ές που γράφουν αυτές τις γελοίες οδηγίες, προκαλούν και θα εισπράξουν τις μούτζες μας».

Παρά την οδηγία, οι εμπρηστικές αναρτήσεις σε λογαριασμούς που ελέγχονται από τους οπαδούς Κασσελάκη δεν «κατέβηκαν», ενώ τα ίδιου ύφους σχόλια συνεχίζονται αμείωτα.

Νίκος Σβέρκος

ethnos.gr

Intime

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις