Τη διαμόρφωση του τοπίου στην αντιπολίτευση αναμένει ο πρωθυπουργός για τις οριστικές του αποφάσεις – Δυσαρεστημένους με ουκ ολίγους υπουργούς ο πρωθυπουργός- Συνεχίζει να μην αποδίδει η κυβέρνηση.

Το χαρτί του ανασχηματισμού σκέφτεται να τραβήξει ο πρωθυπουργός ακόμα και πριν το τέλος του έτους προκειμένου να δώσει το σήμα ενός νέου ξεκινήματος.

Η κυβέρνηση, παρά τις αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο μετά τις ευρωεκλογές, παρά τη «δεξιά στροφή» – που γίνεται σε όλα τα επίπεδα αλλά ο πρωθυπουργός αρνείται να χρησιμοποιήσει τη λέξη- και παρά τις εξαγγελίες στη ΔΕΘ δεν δείχνει να μπορεί να ανακάμψει τόσο πολιτικά όσο και δημοσκοπικά. Η απουσία των δυο πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά από την εκδήλωση του κόμματος στη Ρηγίλλης για τα 50χρονα της ΝΔ, παρά την προσωπική πρόσκληση του ιδίου του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και η εμφάνιση πάνω από 25 «γαλάζιων» βουλευτών «ανταρτών», δείχνει πως για πρώτη φορά στα έξι χρόνια Μητσοτάκη αργά αλλά σταθερά δημιουργείται ισχυρή εσωκομματική αντιπολίτευση στο κυβερνών κόμμα.

Ο πρωθυπουργός φέρεται ιδιαίτερα δυσαρεστημένος με ορισμένους υπουργούς, αλλά και με τον συντονισμό των υπουργείων και επιθυμεί αλλαγές στο σχήμα που ο ίδιος συγκρότησε τον περασμένο Ιούνιο, μετά το χαμηλότατο ποσοστό της ΝΔ στις ευρωεκλογές: Ήταν ο μικρότερος αριθμός ψήφων που έλαβε η ΝΔ στην 50ετή ιστορία της, ενώ τα κόμματα στα πιο δεξιά της συγκεντρώνουν ένα ποσοστό που ξεπερνάει το 20%!

Σε κάθε περίπτωση, για τις οριστικές του αποφάσεις, αναμένει να ολοκληρωθεί η διαμόρφωση του οριστικού τοπίου με την εκλογή αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ και τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

Και είναι αλήθεια πως από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου ο ανασχηματισμός αποτελεί ένα ισχυρό χαρτί για τη σηματοδότηση ενός νέου εγχειρήματος, παρότι υπάρχουν και ορισμένα …αλλά: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν κατόρθωσε έως τώρα να κάνει έναν επιτυχημένο ανασχηματισμό που θα έδινε νέο αέρα στην κυβέρνηση, ενώ με το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης οι “γαλάζιοι” βουλευτές που θα μείνουν απέξω θα εντείνουν την εσωκομματική τους αντιπολίτευση.

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα δηλαδή!

dnews.gr

eurokinissi

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις