Τον τρόπο με τον οποίο θα τιμήσει τους συνυποψήφιους του στην μάχη για την κούρσα του ΠΑΣΟΚ ψάχνει ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο αρχηγός του Κινήματος γνωρίζει πολύ καλά ότι οι ψηφοφόροι περιμένουν τις πρώτες του κινήσεις.

Η εντολή μετασχηματισμού

Όπως τονίζουν έμπειρα στελέχη ο Νίκος Ανδρουλάκης έλαβε εντολή μετασχηματισμού του ΠΑΣΟΚ. Οι ψηφοφόροι του Κινήματος αναγνώρισαν ότι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έκανε κάποια βήματα τόσο ως προς την λειτουργία του κόμματος όσο και προς την δομή του. Βήματα τα οποία σίγουρα δεν ήταν αρκετά γι’ αυτό και αμφισβητήθηκε ακριβώς το ίδιο βράδυ των ευρωπαϊκών εκλογών.

Η αναβάπτιση της Κυριακής σαφώς τον φέρνει σε θέση να αλλάξει όλα αυτά αλλά σε καμία περίπτωση δε θα δούμε αλλαγές που θα ανατρέπουν κεντρικές αποφάσεις τους ιδίου. Στο ιδεολογικό κομμάτι η… μπίλια θα κάτσει στο κέντρο.

Όπως εξηγούν στενοί του συνεργάτες οι οποίοι από την αρχή του προεκλογικού αγώνα ήταν στο πλάι του ο Νίκος Ανδρουλάκης θα κινηθεί στο Κέντρο. «Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο πως το ΠΑΣΟΚ αντιλαμβάνεται την κατάσταση που υπάρχει στον πλανήτη αλλά και να πείσει με ένα προοδευτικό πρόγραμμα», λένε στην Χαριλάου Τρικούπη.

Όλα τα ονόματα 

Πολλά είναι τα πρόσωπα που ακούγονται πως θα αξιοποιήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης σ’ αυτό το νέο «λίφτινγκ» που θα επιχειρηθεί στο κόμμα.

Αρχικά, έχει στα χέρια του τη δουλειά που έχουν ρίξει οι βουλευτές του και οι μάχες που έχουν γίνει στη Βουλή. Ο σκληρός πυρήνας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δε θα αλλάξει και σ’ αυτό θα συμμετέχουν Δημήτρης Μάντζος, Παναγιώτης Δουδωνής (βουλευτές επικρατείας), Θανάσης Γλαβίνας (εκπρόσωπος Τύπου) και η Στεφανία Μουρελάτου (Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου). Μάλιστα, ο ρόλος της Στεφανίας Μουρελάτου θα είναι πιο αναβαθμισμένος καθώς σήκωσε τεράστιο βάρος όλο το προηγούμενο διάστημα.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις αλλαγές στη Βουλή ο Νίκος Ανδρουλάκης φέρεται να σκέφτεται τον Πάρι Κουκουλόπουλου για Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και να πλαισιώνεται από τους Δημήτρη Μάντζο και Παναγιώτη Δουδωνή ή τον Παύλο Χρηστίδη. Σίγουρο θα πρέπει να θεωρείται ότι θα αξιοποιηθεί και ο Λευτέρης Καρχιμάκης, ο οποίος παρά το νεαρό της ηλικίας του (29 χρόνων), κατέθεσε στον αρχηγό του Κινήματος ένα πρόγραμμα δράσεων το οποίο άρεσε πάρα πολύ. Δεν αποκλείεται να αναλάβει τον Πολιτικό Σχεδιασμό. Ρόλο στην επόμενη μέρα του Κινήματος θα έχει και Όλγα Μαρκογιαννάκη, ενώ η διεύρυνση θα είναι κυριολεκτικά και πραγματικά αμφίπλευρη.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις