Οι συναντήσεις, αντί για κατευνασμό, έφεραν στο προσκήνιο γκρίνιες και διαφωνίες στην ΚΟ της ΝΔ.

Χωρίς κανένα ορατό αποτέλεσμα είναι μέχρι στιγμής η επιχείρηση του Μεγάρου Μαξίμου και της Πειραιώς να «εκτονώσουν» την ένταση σε μερίδα γαλάζιων βουλευτών μέσω συναντήσεων με υπουργούς και …χαλαρωτικού «μασάζ». Και αυτό, όπως εκτιμούν παλαιά και έμπειρα κοινοβουλευτικά στελέχη, γιατί οι βουλευτές βλέπουν τα ποσοστά του κόμματος «κολλημένα» κάτω από το ψυχολογικό όριο του 30%, διαπιστώνουν μία παγίωση της μετακίνησης παραδοσιακών ψηφοφόρων της ΝΔ προς τα κόμματα που βρίσκονται στα δεξιά της κυβερνητικής παράταξης και φοβούνται ότι αν δεν υπάρξει αλλαγή πλεύσης, τότε τα δύσκολα είναι μπροστά.

Είναι ενδεικτικό του κλίματος το γεγονός ότι παρά τις διαδοχικές συναντήσεις υπουργών με συναδέλφους τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας τις προηγούμενες μέρες η μαχητικότητα για κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις δεν κάφθηκαν. Το αντίθετο. Ο πρώην υπουργός Νικ. Κακλαμάνης, ο οποίος είχε συνυπογράψει και την ερώτηση των 11 προς τον υπουργό Οικονομίας Κ. Χατζηδάκη για τα «κόκκινα δάνεια» κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Θ. Σκυλλακάκη ( με αιχμές και προς τον ΥΠΟΚ Χατζηδάκη ) για το Χρηματιστήριο Ενέργειας. Δύο μέρες νωρίτερα, είχε καταθέσει νέα ερώτηση για τα «κόκκινα δάνεια» προς τον κ. Χατζηδάκη ο Γ. Βλάχος, ο οποίος επίσης ήταν μεταξύ των 11 που ζητούσαν απαντήσεις για το ίδιο θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι δύο εβδομάδες μετά το γαλάζιο «αντάρτικο» των «11», που είχε ως στόχο τα «κόκκινα δάνεια» και τον Κ. Χατζηδάκη, κατατέθηκε ερώτηση υπογεγραμμένη από οκτώ βουλευτές. Αποδέκτες ήταν η υπουργός Εργασίας Νίκη Κεραμέως και ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, με τους βουλευτές να αναδεικνύουν ένα «κοινωνικό» ζήτημα: τη συμμετοχή των χαμηλοσυνταξιούχων στα φάρμακα. Η παρέμβαση, αφορούσε το εάν θα επεκταθεί η απαλλαγή φαρμακευτικής δαπάνης σε όλους τους συνταξιούχους που πληρούν σήμερα τα κριτήρια παροχής του παλιού ΕΚΑΣ.

Την ίδια ώρα, κι ενώ από εβδομάδα αναμένεται νέος κύκλος συναντήσεων υπουργών με γαλάζιους βουλευτές, στο εσωτερικό της γαλάζιας Κ.Ο είναι αλλεπάλληλες οι φήμες για νέες ερωτήσεις από βουλευτές για ζητήματα που θεωρούνται αξιακά για τη ΝΔ και έχουν άμεσο και σοβαρό κοινωνικό αποτύπωμα.

Οι πρόσφατες συναντήσεις υπουργών με βουλευτές, πάντως, δεν φάνηκε να μεταβάλουν στο ελάχιστο την κατάσταση που υπάρχει στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Στην τελευταία συνάντηση, του υπουργού Ανάπτυξης Τ. Θεοδωρικάκου με τα μέλη της Κ.Ο, η προσέλευση υπήρξε αρκετά μειωμένη – αν και το θέμα της ακρίβειας δεσπόζει στις συζητήσεις των γαλάζιων – ενώ από τους παριστάμενους, αρκετοί τοποθετήθηκαν με ένταση, ζητώντας μεγαλύτερη προσπάθεια για την τιθάσσευση του φαινομένου που εξανεμίζει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Ανάλογη εικόνα υπήρξε και στη συνάντηση που είχε η υπουργός Εργασίας Ν. Κεραμέως με τους βουλευτές. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 115 που δεν είναι μέλη της κυβέρνησης ανταποκρίθηκαν μόνον 50 και εξ αυτών, ενώ σε ήπιο κλίμα αλλά χωρίς να καθησυχαστούν οι αγωνίες των γαλάζιων, έγινε η συνάντηση των βουλευτών με τον υπουργό Υγείας Αδ. Γεωργιάδη.

ieidiseis.gr

Eurokinissi

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις