Η έκβαση του πολέμου είναι προδιαγεγραμμένη για τους Αμερικανούς και δεν θα παίξει κανένα ρόλο το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ στις 5 Νοεμβρίου 2024!

 

Tο πρακτορείο Bloomberg αποκαλύπτει πως οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να προδώσουν την Ουκρανία και να δεχθούν τους όρους της Ρωσίας συνάπτοντας συμφωνία για το τέλος του πολέμου.

Χαρακτηριστικά το πρακτορείο αναφέρει: «Selling Out Ukraine Casts Shame on the West» (το ξεπούλημα της που Ουκρανίας είναι ντροπή για την Δύση).

Σύμφωνα με το Bloomberg, η έκβαση του πολέμου είναι προδιαγεγραμμένη και πλέον το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ στις 5 Νοεμβρίου 2024 δεν αναμένεται να παίξει κάποιον ρόλο.

Ακόμη και να επικρατήσει η υποψήφια των Δημοκρατικών K.Χάρις, οι Αμερικανοί είναι αποφασισμένοι να σταματήσουν τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η αποκάλυψη του πρακτορείου έρχεται λίγο μετά την δήλωση του Ουκρανού πρέσβη στο Ηνωμένο Βασίλειο  Βαλερί Ζαλούζνι, περί εδαφικών παραχωρήσεων στη Ρωσία, προκειμένου να τελειώσει ο πόλεμος!

Στις ΗΠΑ δεν υπολογίζουν και δεν έχουν κανένα σενάριο στο οποίο η Ουκρανία θα κερδίσει τον πόλεμο με τη Ρωσία, σημειώνει σε άρθρο του ο γνωστός αρθρογράφος του Bloomberg Max Hastings.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ουάσιγκτον δεν βλέπει τέτοιο ενδεχόμενο ακόμη και αν η Δημοκρατική υποψήφια K. Χάρις κερδίσει τις επικείμενες προεδρικές εκλογές στη χώρα.

Στην περίπτωση κατά την οποία  η Χάρις γίνει πρόεδρος, το πιθανότερο είναι να επιδιώξει μια συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου, καθώς η Ουάσιγκτον δεν έχει σενάριο ουκρανικής νίκης, παρά την αμερικανική υποστήριξη των 175 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αναφέρει το δημοσίευμα.

Ο Hastings προσθέτει ότι οι ΗΠΑ θα συμφωνήσουν σε οποιουσδήποτε όρους θέσει η Ρωσία για παύση των εχθροπραξιών, με εξαίρεση μόνο την πλήρη παράδοση της Ουκρανίας.

Ταυτόχρονα, η Ευρώπη θέλει επίσης να τερματιστεί ο πόλεμος το συντομότερο δυνατό, καθώς αντιμετωπίζει πολλά οικονομικά και ενεργειακά προβλήματα.

Επιπλέον, οι δυτικοί ηγέτες δίνουν μεγαλύτερη προσοχή σε όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή.

Το Bloomberg τονίζει το γεγονός ότι ο ουκρανικός Στρατός χάνει γρήγορα στρατιωτικό δυναμικό και δεν μπορεί να ανακαταλάβει τα χαμένα εδάφη.

Η Ρωσία ξεκίνησε την παραγωγή drones και κατασκεύασε πιο αποτελεσματικά όπλα.

«Λιγότερα αμερικανικά όπλα είναι διαθέσιμα για αποστολή στο Κίεβο και τα μάτια των δυτικών κυβερνήσεων είναι στραμμένα στη συντριπτική τους πλειοψηφία στο Ισραήλ και το Ιράν, ακόμη και όταν οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το Bloomberg οι Ιρανοί παρέχουν στην Ρωσία βαλλιστικούς πυραύλους και οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στην ουκρανική ενεργειακή υποδομή είναι καταστροφικοί.

Αυτόν τον χειμώνα, οι περισσότεροι Ουκρανοί δεν θα έχουν ρεύμα και ζέστη και αυτό είναι καίριο πλήγμα στο ηθικό.

«Η ροή των ευρωπαϊκών πυρομαχικών προς την Ουκρανία, κάποτε ισχυρή, τώρα επιβραδύνεται σταδιακά, κυρίως λόγω του αργού ρυθμού κατασκευής, που δεν είναι πολύ καλύτερος στις ΗΠΑ.

Οι οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας παραμένουν εξαιρετικά αναποτελεσματικές, χάρη στην έλλειψη βούλησης στη Δύση για επιβολή τoυς.

Στην ίδια την Ουκρανία, μετά από σχεδόν τρία χρόνια κατά τα οποία κρίθηκε ως πράξη προδοσίας οποιαδήποτε αποδεκτή έκβαση του πολέμου εκτός από τη νίκη και την εκδίωξη των Ρώσων από το Ντόνμπας, σήμερα πολλοί μιλούν για διαπραγματεύσεις.

Αναγνωρίζουν ότι είναι απίθανο οι ρώσικες δυνάμεις να χάσουν τα εδαφικά κέρδη τους, τα οποία εξακολουθούν να αυξάνονται», σημειώνει το Bloomberg.

Ο Hastings χαρακτηρίζει επίσης την επιχείρηση των ουκρανικών δυνάμεων στην περιοχή του Κουρσκ ως «άλμα στο κενό».

«Αυτό το καλοκαίρι υπήρξε ενθουσιασμός όταν οι Ουκρανοί εξαπέλυσαν μια αιφνιδιαστική εισβολή στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας, όπου συνάντησαν μικρή αντίσταση καθώς κατέλαβαν αρκετές εκατοντάδες τετραγωνικά μίλια εδάφους.

Αυτό χαιρετίστηκε ως πλήγμα στο κύρος του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ωστόσο, η επιχείρηση αποδείχτηκε άλμα στο κενό.

 

pronews.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις