Τα μωρά τίγρεις που είναι τώρα 3 μηνών, αντιπροσωπεύουν περίπου το 1% του συνολικού άγριου πληθυσμού

Η γέννηση τεσσάρων μικρών τίγρεων στο ζωολογικό κήπο του Βρότσλαβ στην Πολωνία έπρεπε να κρατηθεί επτασφράγιστο μυστικό – τόσο μεγάλη ήταν η έκταση της είδησης και ο αντίκτυπος που θα είχε πιθανότατα στο κοινό του ζωολογικού κήπου.

Η Nuri, η μητέρα των μικρών, έφερε στον κόσμο τέσσερα υγιή μωρά στις 22 Ιουλίου, και με την φροντίδα και προσοχή του πατέρα τους Tengah, αυτά τα κρισίμως απειλούμενα μικρά μεγάλωσαν απομονωμένα.

Τώρα τα νέα έχουν γίνει γνωστά – ένα από τα πιο απειλούμενα υποείδη τίγρης έχει τέσσερα υγιή νέα μέλη, και μπορείτε να πάτε να τα δείτε να εξερευνούν τον κόσμο στο ζωολογικό κήπο του Βρότσλαβ.

tigreis-polwnia2.jpg

 

Το νησί Σουμάτρα της Ινδονησίας έχει ένα από τα πιο άθικτα τροπικά δάση στη χώρα. Αυτό έχει επιτρέψει στην τίγρη της Σουμάτρας να συνεχίσει να ζει, ενώ άλλα υποείδη, όπως η τίγρης της Ιάβας, έχουν εξαφανιστεί.

Εκτιμάται κατά προσέγγιση ότι υπάρχουν περίπου 400 και μειώνονται, πράγμα που σημαίνει ότι τα τέσσερα μικρά στο ζωολογικό κήπο του Βρότσλαβ, τα οποία είναι τώρα 3 μηνών, αντιπροσωπεύουν περίπου το 1% του συνολικού άγριου πληθυσμού.

 

«Η γέννηση τεσσάρων τίγρεων της Σουμάτρας είναι η μεγαλύτερη αναπαραγωγική επιτυχία των τελευταίων ετών και ένα πρωτοφανές γεγονός – μια πραγματική παγκόσμια έκπληξη. Επικροτώ τις προσπάθειες του προσωπικού του ζωολογικού κήπου, ιδίως των φροντιστών των σαρκοφάγων ζώων, των οποίων η εργασία εξασφαλίζει ότι τα μικρά αναπτύσσονται με υγεία και συμβάλλουν στη διατήρηση αυτού του απειλούμενου υποείδους», δήλωσε ο δήμαρχος του Βρότσλαβ, Jacek Sutryk.

tigreis-polwnia3.jpg

 

Πρόκειται για 3 αρσενικά και 1 θηλυκό, γεγονός που θα μπορούσε να αποτελέσει ευλογία για τα προγράμματα αναπαραγωγής τίγρεων Σουμάτρας σε όλη την Ευρώπη, καθώς επί του παρόντος τα θηλυκά υπερτερούν σημαντικά των αρσενικών.

Επί του παρόντος 50 ζωολογικοί κήποι προστατεύουν αυτό το ζώο από την εξαφάνιση, καθώς η Σουμάτρα εργάζεται για την προστασία των δασών και την εξάλειψη της λαθροθηρίας.

tigreis-polwnia4.jpg

 

«Το ενδιαφέρον είναι ότι ο Tengah, ο πατέρας των μικρών, συμμετείχε από την αρχή, κάτι που είναι ασυνήθιστο για τις τίγρεις. Ήταν ήρεμος, ευγενικός και μάλιστα βοήθησε τη Nuri να φροντίσει τα μικρά, μαθαίνοντας πώς να «χειρίζεται» τα μικρά. Επί του παρόντος, τα μικρά ζυγίζουν πάνω από 8 κιλά, αναπτύσσονται καλά και δεν παρουσιάζουν κανένα πρόβλημα υγείας», εξήγησε ο Paweł Sroka, επιμελητής των σαρκοφάγων ζώων στο ZOO Wrocław.

newsbomb.gr

Με πληροφορίες από Good News Network

Wroclaw Zoo

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις