Το περιστατικό σημειώθηκε στις 22 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την ενημέρωση των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ στο νότιο Λίβανο

Ισραηλινά στρατεύματα άνοιξαν πυρ εναντίον των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ στο νότιο Λίβανο (UNIFIL) που σταθμεύουν σε βάση κοντά στον οικισμό Ντουχέιρα, ανέφερε η UNIFIL σε ανακοίνωσή της την Παρασκευή.

«Στις 22 Οκτωβρίου, οι ειρηνευτικές δυνάμεις που σταθμεύουν σε ένα μόνιμο σημείο παρατήρησης κοντά στον οικισμό Ντουχέιρα παρατήρησαν Ισραηλινούς στρατιώτες οι οποίοι εκκαθάριζαν κτίρια σε έδαφος του Λιβάνου. Αφού διαπίστωσαν ότι παρακολουθούνταν, (οι Ισραηλινοί στρατιώτες) άνοιξαν πυρ κατά του σημείου ασφαλείας. Οι φύλακες του ΟΗΕ αποσύρθηκαν από τη θέση τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Peacekeepers continue to monitor and report to the Security Council on the situation in south Lebanon, despite the dramatic escalation and violence on the ground in recent weeks. pic.twitter.com/kwoJYMQBRd

— UNIFIL (@UNIFIL_) October 25, 2024

«Υπενθυμίζουμε στις IDF και σε όλους τους φορείς τις υποχρεώσεις τους να διασφαλίσουν την ασφάλεια και την προστασία του προσωπικού και της περιουσίας των Ηνωμένων Εθνών. Οποιαδήποτε σκόπιμη επίθεση εναντίον τους αποτελεί σοβαρή παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και της απόφασης 1701» αναφέρει σε ανάρτησή της η UNIFIL.

protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις