Από τα πλήγματα του στρατού του Ισραήλ εναντίον της Μπέιτ Λαχία, της Μπέιτ Χανούν και του καταυλισμού προσφύγων στην Τζαμπάλια έχουν σκοτωθεί περίπου 800 άνθρωποι τις τελευταίες τρεις εβδομάδες

Ισραηλινό πλήγμα εναντίον σπιτιού στη Τζαμπάλια προκάλεσε τον θάνατο πολλών ανθρώπων, ανακοίνωσαν Παλαιστίνιοι γιατροί, καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις εντείνουν τις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Οι γιατροί πρόσθεσαν ότι από το νέο πλήγμα υπέστησαν ζημιές πολλά σπίτια στη Τζαμπάλια, έναν από τους οκτώ ιστορικούς καταυλισμούς προσφύγων στη Γάζα, ο οποίος βρίσκεται εδώ και περισσότερες από τρεις εβδομάδες στο επίκεντρο επιχείρησης του ισραηλινού στρατού.

Το Ισραήλ έχει επισημάνει ότι οι δυνάμεις του επέστρεψαν στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας για να εκδιώξουν τους μαχητές της Χαμάς που αναδιοργανώθηκαν εκεί. Την Παρασκευή ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι τρεις στρατιώτες του σκοτώθηκαν στη διάρκεια μαχών στην περιοχή.

Η ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού για «εξουδετέρωση τρομοκρατών»

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι «εξουδετέρωσε περισσότερους από 40 τρομοκράτες» στην περιοχή της Τζαμπάλια τις προηγούμενες 24 ώρες, ενώ κατέστρεψε υποδομές και εντόπισε «μεγάλες ποσότητες στρατιωτικού εξοπλισμού».

Επιπλέον επεσήμανε ότι οι δυνάμεις του εξουδετέρωσαν «τρομοκρατικό πυρήνα» στη διάρκεια μαχών στήθος με στήθος στο κεντρικό τμήμα της Γάζας.

Νεκροί στην Μπέιτ Λαχία

Στο μεταξύ, ο απολογισμός από μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που εξαπολύθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου (26/10) εναντίον της πόλης Μπέιτ Λαχία ανήλθε σε τουλάχιστον 40 νεκρούς και 80 τραυματίες, μετέδωσε το παλαιστινιακό πρακτορείο WAFA επικαλούμενο ιατρικές πηγές.

Ο ισραηλινός στρατός επεσήμανε ότι εξαπέλυσε «συγκεκριμένο πλήγμα χρησιμοποιώντας πυρομαχικά ακριβείας εναντίον τρομοκρατών της Χαμάς που βρίσκονταν σε κτήριο στην περιοχή της Μπέιτ Λαχία στη Λωρίδα της Γάζας. Ένας αριθμός τρομοκρατών χτυπήθηκε από το πλήγμα».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο μεγάλος αριθμός θυμάτων για τον οποίο κάνει λόγο το WAFA δεν συνάδει με το είδος των πυρομαχικών που χρησιμοποιήθηκαν στο πλήγμα ακριβείας.

Νεκροί σε τρία χτυπήματα

Από τα πλήγματα του στρατού του Ισραήλ εναντίον της Μπέιτ Λαχία, της Μπέιτ Χανούν και του καταυλισμού προσφύγων στην Τζαμπάλια στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας έχουν σκοτωθεί περίπου 800 άνθρωποι τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, στη διάρκεια των οποίων οι ισραηλινές δυνάμεις διεξάγουν εντατικές επιχειρήσεις στην περιοχή, είχε ανακοινώσει το Σάββατο το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.

Παλαιστίνιοι υγειονομικοί καταγγέλλουν ότι οι συνεχιζόμενες χερσαίες και αεροπορικές επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού έχουν παραλύσει το σύστημα υγείας στη βόρεια Γάζα και εμποδίζουν τις ιατρικές ομάδες να φτάσουν στις περιοχές που βομβαρδίζονται.

Η παλαιστινιακή πολιτική προστασία ανακοίνωσε πριν δύο ημέρες ότι οι επιχειρήσεις της ανεστάλησαν, αφού το Ισραήλ συνέλαβε και τραυμάτισε πολλά μέλη της και βομβάρδισε το μοναδικό της πυροσβεστικό όχημα.

protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις