Την πόρτα του Ανακριτή θα περάσουν σήμερα οι δύο συλληφθέντες για την ποσότητα μισού κιλού κοκαΐνης. Πρόκειται για έναν 40χρονο Πακιστανό, που μετέφερε στον Βόλο από την Αθήνα την κοκαΐνη με το υπεραστικό ΚΤΕΛ και έναν 49χρονο Βολιώτη, που εμφανίστηκε ως ο τελικός αγοραστής.

Η υπόθεση ήρθε στο φως το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης, όταν μετά την άφιξή του ο Πακιστανός, μετέβη στο σπίτι του Βολιώτη για να του πουλήσει την κοκαΐνη, έναντι 25.000 ευρώ, όπως υποστηρίζει.

Ο ίδιος ο αλλοδαπός φέρεται να υποστηρίζει ότι δε γνώριζε το περιεχόμενο της συσκευασίας και πως στην Αθήνα του έδωσαν 500 ευρώ, λέγοντάς του να μην την ανοίξει, μέχρι να την παραδώσει στον 49χρονο.

Ο δεύτερος συλληφθείς, που έχει απασχολήσει και παλαιότερα τις Αστυνομικές Αρχές, φέρεται να είπε πως από την ποσότητα που θα αγόραζε, θα κρατούσε μόνο 30 γρ. και θα παρέδιδε την υπόλοιπη, ενώ σε άλλο σημείο της απολογίας του φέρεται να υποστήριξε πως δε γνώριζε τι περιείχε το δέμα αν και δεν κατάφερε να απαντήσει πώς θα κρατούσε τα 30 γραμμάρια.

Πολλά είναι τα ερωτηματικά που δημιουργούνται για τον ρόλο του Βολιώτη, ο οποίος φέρεται να δηλώνει άνεργος και τοξικομανής, ωστόσο, θα έδινε 25.000 ευρώ για την αγορά της κοκαΐνης.

Η δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του 49χρονου ημεδαπού, είναι για διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών κατ’ επάγγελμα και με προσδοκώμενο όφελος άνω των 75.000 ευρώ, σε βαθμό κακουργήματος. Αυτό στηρίζεται στο γεγονός ότι οι αστυνομικοί βρήκαν στο σπίτι του υποδομή για την αραίωση του ναρκωτικού. Και μπορεί η αξία της κοκαΐνης να είναι 25.000 ευρώ, ωστόσο, εάν την αραίωνε ο συλληφθείς, με αναλογία ένα γραμμάριο προς τρία άλλης ουσίας, θα μπορούσε να παρασκευάσει ναρκωτικό η αξία του οποίου θα υπερέβαινε τις 75.000 ευρώ. Όσον αφορά στον 40χρονο Πακιστανό, αυτός διώκεται για διακίνηση ναρκωτικών σε βαθμό κακουργήματος. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει καταδικαστεί για εκβίαση σε βαθμό κακουργήματος, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και αρπαγές, επίσης σε βαθμό κακουργήματος.

Akroama.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις