Η αρχική ανακούφιση για το πρόγραμμα «Ανάσα» της Περιφέρειας Θεσσαλίας, μετατράπηκε σε απογοήτευση για τους μεσαίους και μικρούς εμπόρους, οι περισσότεροι από τους οποίους καταλαβαίνουν πως δεν πρόκειται να επιλεχθούν για ένταξη στο πρόγραμμα χρηματοδότησης. Αντίθετα, εκτιμούν ότι, για ακόμη μία φορά, προβάδισμα στην ένταξη θα έχουν οι μεγάλες επιχειρήσεις, που απασχολούν πολύ προσωπικό και είναι σε θέση να έχουν αρκετά μεγάλους τζίρους.

«Το πρόγραμμα όχι μόνο… ΑΝΑΣΑ δε δίνει, αλλά συνεχίζεται η «ασφυξία» στις μικρές επιχειρήσεις», σχολίασε στο Ράδιο ΑΚΡΟΑΜΑ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, Απόστολος Οντόπουλος, παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία που επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό του.

Όπως είπε συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΕΣΒ, το πρόγραμμα ΑΝΑΣΑ έχει πολύ λίγα χρήματα για την περιφέρεια Θεσσαλίας (μόλις 30 εκατ. ευρώ) και τα κριτήρια που θέτει για να ενταχθεί κάποιος σε αυτό είναι αντιγραφή από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, που δε μπορούν να εφαρμοστούν στην Θεσσαλία. Επίσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλέστηκε ο κ. Οντόπουλος, αρκετοί έμποροι που έκαναν αίτηση είδαν πως έχουν πολύ χαμηλή βαθμολογία, που καθιστά πολύ δύσκολο για να τους εγκριθεί οποιοδήποτε ποσό χρηματοδότησης. «Οι βαθμολογίες που έχω ακούσει είναι από 15 ως 30, οι εκτιμήσεις είναι ότι θα λάβουν χρηματοδότηση από το ΑΝΑΣΑ όσοι έχουν βαθμολογία πάνω από 50, εκτός αν αυξηθεί το ποσό της χρηματοδότησης ή υπάρξει δεύτερη φάση. Τα ποσά που δίνονται είναι από 5.000 έως 50.000 ευρώ, αν πάρουν πολλές επιχειρήσεις 50.000 ευρώ, θα μειωθεί ο αριθμός των επιχειρήσεων. Θα ήταν προτιμότερο το ποσό να σπάσει σε μικρότερα ποσά και να πάρουν περισσότεροι. Δυστυχώς, πάντα επωφελούνται οι «μεγάλοι» σε βάρος των μικρών», είπε ο κ. Οντόπουλος.

akroama.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις