Ο κ.Γιαννάκος αναφέρθηκε κυρίως στην μάχη που έδωσε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό το βράδυ της Ανάστασης
Αγανακτισμένος με την παντελή αδιαφορία της κυβέρνησης αλλά και την ασυνειδησία των γονιών, εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, σχετικά με την «μάστιγα» των κροτίδων και των βαρελότων που ρίχνονται την περίοδο των πασχαλινών εορτών.
Ορμώμενος από αυτό το φαινόμενο, ο κ.Γιαννάκος αναφέρθηκε εκτενώς στην μάχη που έδωσε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό το βράδυ της Ανάστασης, καθώς έφταναν στα νοσοκομεία περιπτώσεις ακρωτηριασμών.
Παράλληλα, σε άλλο μέρος των δηλώσεών του τόνισε την μικρή αμοιβή ενός πρωτοδιοριζόμενου νοσηλευτή, μιλώντας για περιφρόνηση εκ μέρους της κυβέρνησης.
«Λιγότεροι από πέρυσι αλλά αυτό δεν είναι επιτυχία» σημειώνει ο προέδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.
«Είναι να απορεί κανείς με τη στάση των γονέων, φορέων και αστυνομικών αρχών για ένα έθιμο που οδηγεί σε σοβαρούς τραυματισμούς κάθε χρόνο», δήλωσε αρχικά.
«Στα δύο παιδιατρικά της Αττικής Παίδων “Αγία Σοφία” και “Αγλαΐα Κυριακού” μεταφέρθηκαν πέντε ανήλικα παιδιά τραυματισμένα από κροτίδες και δυναμιτάκια.
Το ένα 7 χρόνο αγόρι με απώλεια ακοής από κροτίδα το οποίο αντιμετωπίσθηκε και είναι καλά.
Ακόμη τρία ανήλικα παιδιά με μικροτραυματισμούς από δυναμιτάκια. Και το πέμπτο και πιο σοβαρό αφορά 14χρονο αγόρι που διεκομίσθη στις 8.45 βράδυ Μεγάλου Σαββάτου με το ΕΚΑΒ, με σοβαρούς τραυματισμούς σε δύο δάκτυλα -μέσο και δείκτη- και ακρωτηριασμό του αντίχειρα του δεξιού χεριού.
Από κροτίδα που έσκασε στο χέρι του. Συνοδεύονταν από το πατέρα του και αργότερα ήρθε η αστυνομία.
Ο αντίχειρας είχε κοπεί και κρεμόταν στη κυριολεξία.
Αμέσως έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις και την ώρα της Ανάστασης χειρουργήθηκε το παιδί από πλαστικούς, γενικούς χειρουργούς και άλλες ειδικότητες γιατρών.
Καταφέραμε και σώσαμε τον αντίχειρα που ακρωτηριάσθηκε και τα άλλα δύο δάκτυλα.
Νοσηλεύεται στη Πλαστική Χειρουργική Κλινική» τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.
«Την ώρα της Ανάστασης γιατροί, νοσηλευτές συμμετείχαν στη χειρουργική επέμβαση και έσωσαν το ανήλικο παιδί.
Δεκάδες συνάδελφοι στα νοσοκομεία της χώρας το Πάσχα συμμετείχαν σε δεκάδες χειρουργικές επεμβάσεις εκτάκτων περιστατικών και έσωσαν ζωες.
Πολλοί επίσης συνάδελφοι εργάζονται στα νοσοκομεία τις γιορτές του Πάσχα και περιθάλπουν χιλιάδες νοσηλευόμενους ασθενείς.
Και όμως γι αυτή τη δουλειά αμειβόμαστε με ψίχουλα.
Ένας νοσηλευτής για την αργία του Πάσχα ως πρόσθετη αμοιβή λαμβάνει 10 ευρώ.
Ο μισθός του νεοδιόριστου νοσηλευτή είναι 800 ευρώ και του γιατρού λιγότερα των 2.000 ευρώ το μήνα.
Δεν αξίζουμε τέτοια περιφρόνηση κ. Πρωθυπουργέ της χώρας», καταλήγει ο κ. Γιαννάκος.
pronews.gr
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις























































