Με χαρακτηριστική άνεση που κάποιοι τη λένε αλαζονία , ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας απαντούσε στο ερώτημα που του έθεσαν κάποιοι από τους Ανώτατους Αξιωματικούς που συνάντησε τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Το ερώτημα είναι πως θα αντιμετωπιστούν οι παραιτήσεις και τα κενά που έχουν προκαλέσει. Η απάντηση ήταν «όποιος θέλει ας παραιτηθεί» και η λύση που φαίνεται ότι έχει η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ είναι …οι ιδιώτες!

Μόνο που οι ιδιώτες δεν μπορούν να επανδρώσουν μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν μπορούν να γίνουν πληρώματα πολεμικών πλοίων! Γιατί όπως πληροφορούμαστε το ΓΕΝ έχει αναγκαστεί να προσφύγει στην κλήση Υπαξιωματικών που ήδη έχουν παραιτηθεί ,ώστε να επανδρώσει κάποιες μονάδες του, για εκπαιδευτικές δραστηριότητες!  Απίστευτα όλα αυτά κι όμως συμβαίνουν!

Οι ηγεσίες ΥΠΕΘΑ και ΓΕΕΘΑ μπορεί να κάνουν ομιλίες για το …διαστημικό αύριο των Ενόπλων Δυνάμεων , ωστόσο η πραγματικότητα σήμερα είναι πολύ χειρότερη ακόμη και από την εποχή της επιβολής των μνημονιών και σίγουρα δεν έχει απολύτως καμία σχέση με όσα παρουσιάζει η κυβέρνηση και αναπαράγουν με διθυράμβους φιλικά της μέσα ενημέρωσης. Αν τα κόμματα της αντιπολίτευσης αποφάσιζαν να κάνουν πραγματικό έλεγχο στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και να μην περιορίζονται στον χαρτοπόλεμο καταγγελτικών ανακοινώσεων, θα διαπίστωναν ότι εκτός από τα σκάνδαλα που κλυδωνίζουν την κυβέρνηση, υπάρχουν πολύ σοβαρά θέματα που θέτουν μέγα ζήτημα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ενισχύστε το militaire.gr ,δείτε γιατί ΕΔΩ

Δεν είναι δυνατόν από τη μία να κοκορεύεται η κυβέρνηση ότι καλύπτει τις αεράμυνες άλλων χωρών και την ίδια ώρα Γενικό Επιτελείο να αναζητά κόσμο στη δεξαμενή  των Υπαξιωματικών που παραιτήθηκαν!

Εκτός αν περιμένουν τουρκική επίθεση και γι’  αυτό καλούν απόστρατους αξιωματικούς. Σ’  αυτή τη περίπτωση θα έπρεπε μάλλον να προετοιμάσουν με κάποιο τρόπο την ελληνική κοινή γνώμη. Δεν έχουμε διαπιστώσει τέτοια πρόθεση. Το αντίθετο θα λέγαμε.

Γίνε μέλος του militaire.gr κάνοντας κλικ ΕΔΩ – Μάθε τι κερδίζεις

Το βέβαιο είναι ότι τα αποτελέσματα της…μεταρρύθμισης της ΝΔ στις Ένοπλες Δυνάμεις, έχουν αρχίσει να φαίνονται με δραματικό τρόπο ,πολύ νωρίτερα απ’  ότι υπολόγιζαν ακόμη και οι πιο απαισιόδοξοι. Και είναι να απορεί οποιοσδήποτε πως ένα κόμμα ,η ΝΔ που κυβερνά, η οποία σ’  όλη τη περίοδο της μεταπολίτευσης έχει αυθαίρετα αναλάβει τον ρόλο της…προστάτιδας κομματικής δύναμης των ΕΔ τις οδήγησε σε τέτοιες καταστάσεις. Ούτε οι πιο φανατικοί…αντιμιλιταριστές δεν θα έκναν όσα έχει κάνει το κυβερνών κόμμα τα τελευταία χρόνια στις Ένοπλες Δυνάμεις και μάλιστα σε περίοδο …εκτός μνημονίων όπως μας λένε και με την οικονομία να πηγαίνει όλο και καλύτερα ,όπως πάλι ψευδώς μας λένε.

Σύντομα θα προκύψουν και τα στοιχεία για την προσέλευση νέων στις στρατιωτικές σχολές. Τα μηνύματα δεν είναι ευχάριστα. Κάποιοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν βρισκόμαστε στο «παρά πέντε» αλλά στο «και πέντε» σοβαρής κρίσης στις Ένοπλες Δυνάμεις.

militaire.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις