⭐ Προσθέστε το HappenedNow στα Αγαπημένα της Google
Μείνετε ενημερωμένοι με τις τελευταίες ειδήσεις προσθέτοντας το HappenedNow στις πηγές ειδήσεων της Google.
➕ Προσθήκη στη GoogleΟι αρχές εξετάζουν πιθανά σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα
Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα από το ανεξάρτητο εποπτικό όργανο της αστυνομίας στη Βρετανία για δύο αστυνομικούς που εμπλέκονται στην υπόθεση του 18χρονου φοιτητή Χένρι Νόβακ, ο οποίος συνελήφθη ενώ βρισκόταν βαριά τραυματισμένος από επίθεση με μαχαίρι στο Σαουθάμπτον.
Η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στη χώρα, καθώς βίντεο από το περιστατικό δείχνει τον νεαρό πεσμένο στο έδαφος να δηλώνει στους αστυνομικούς ότι έχει δεχτεί επίθεση και δυσκολεύεται να αναπνεύσει, με έναν εξ αυτών να αμφισβητεί τα λεγόμενά του. Ο Νόβακ υπέκυψε στα τραύματά του λίγο αργότερα.
Ο δράστης της επίθεσης, Βίκρουμ Ντίγκουα, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, αφού κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του φοιτητή.
Το εποπτικό όργανο εξετάζει τώρα εάν οι δύο αστυνομικοί απέτυχαν να ανταποκριθούν στις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις, μεταξύ άλλων ως προς την παροχή άμεσης ιατρικής βοήθειας, την εκτίμηση της κατάστασης του θύματος και τη χρήση χειροπέδων σε ένα άτομο που βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση.
Παράλληλα, διερευνάται και πιθανή απαξιωτική συμπεριφορά κατά τη διάρκεια του περιστατικού, καθώς και το κατά πόσο η διαχείριση της υπόθεσης επηρέασε την εμπιστοσύνη του κοινού προς την αστυνομία.
Οι αρχές επισημαίνουν ότι πρόκειται για υπόθεση με σοβαρές διαστάσεις, η οποία βρίσκεται ακόμη σε στάδιο διερεύνησης.
pronews.gr
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






















































