Έντονος ο προβληματισμός στους κόλπους της ΝΔ για τον Κ.Μητσοτάκη. Τι θα συμβεί εάν ο υπουργός Εργασίας Κ. Χατζηδάκης και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, βρισκόταν υπό παρακολούθηση.

Μεγάλωσε η αγωνία των γαλάζιων βουλευτών, αντί να αμβλυνθεί, μετά τη χθεσινή αντιπαράθεση Μητσοτάκη– Τσίπρα για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Και αυτό γιατί ο μεν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίστηκε σα να γνωρίζει κάτι παραπάνω από όσα είπε, επιμένοντας ότι αν αποδειχθεί ότι ο πρωθυπουργός γνώριζε ότι παρακολουθούνταν ο υπουργός Εργασίας Κ. Χατζηδάκης και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κων. Φλώρος θα πρέπει να παραιτηθεί, ο δε κ. Μητσοτάκης, με την «έκρηξή του» και την αποχώρηση από την αίθουσα προκάλεσε εύλογη αμηχανία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Αρκετοί βουλευτές μνημόνευαν αργότερα την έντονη αντίδραση του πρωθυπουργού στην παραπάνω αποστροφή, παρατηρώντας ότι ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε ιδιαίτερα να ρωτά τον κ. κ. Τσίπρα αν, όπως είπε, «λειτουργούσε στο γραφείο του το παράνομο λογισμικό Predator, προσθέτοντας ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ είναι ψεύτης και ότι πάντως, αυτός δεν υπήρξε ποτέ αποδέκτης οποιασδήποτε πληροφορίας πλην των επισήμων καναλιών της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, που αφορούσε αποκλειστικά θέματα εθνικής ασφάλειας. Διερωτήθηκε, δε, αν γνωρίζει ότι ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ήταν υπό παρακολούθηση από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, από πού το ξέρει ο κ. Τσίπρας.

«Και, πάντως, εγώ δεν υπήρξα ποτέ αποδέκτης οποιασδήποτε πληροφορίας πλην των επισήμων καναλιών της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, που αφορούσε αποκλειστικά θέματα εθνικής ασφάλειας. Τελεία και παύλα. Και δεν σας επιτρέπω να αφήνετε τέτοια υπονοούμενα χωρίς στοιχεία» κατέληξε ο πρωθυπουργός, χωρίς στην πραγματικότητα να αποσαφηνίσει αν ήξερε ή δεν ήξερε.

 

Κριτική στους στενούς συνεργάτες του Κ.Μητσοτάκη

Αρκετοί βουλευτές, στις κατ ιδίαν συζητήσεις, ασκούσαν κριτική και στον στενό πυρήνα των συνεργατών του πρωθυπουργό για ελλιπή προετοιμασία του κ. Μητσοτάκη στην αντιπαράθεσή του με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι περισσότεροι, πάντως, αποχώρησαν από την πρώτη μέρα συζήτησης του νομοσχεδίου με την αγωνία, τί θα συμβεί εάν προκύψουν στοιχεία από την ΑΔΑΕ και τους παρόχους που θα επιβεβαιώνουν ότι ο υπουργός Εργασίας Κ. Χατζηδάκης και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, βρισκόταν υπό παρακολούθηση.

Άλλωστε, η χθεσινή αντιπαράθεση έγινε στον απόηχο της ηχηρής παρέμβασης του πρώην πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, ότι αν αποδεικνυόταν ότι έγιναν παρακολουθήσεις από την κυβέρνηση θα επρόκειτο για δημοκρατική εκτροπή, αλλά και ότι το απόρρητο δεν μπορεί να λειτουργεί ως βολική δικαιολογία. Άποψη, ουσιαστικά ταυτόσημη με εκείνη που είχε εκφράσει προ καιρού ο έτερος πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής.

Στοιχείο, που τα γαλάζια στελέχη, τοποθετούν ψηλά στο «παζλ» των πιθανών εξελίξεων.

Από την πλευρά τους, πάντως, συνεργάτες του πρωθυπουργού έλεγαν χθες ότι ο πρωθυπουργός δεν έλαβε καμία απάντηση από τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ για το αν γίνονταν νόμιμες επισυνδέσεις της ΕΥΠ σε πολιτικούς, δημοσιογράφους ή ανώτατους δικαστές επί των κυβερνητικών ημερών του ΣΥΡΙΖΑ.

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις