ΣΑΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Διαψεύδει ο Αλέξης Τσίπρας ότι υπήρξε οποιαδήποτε συνομιλία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη για τα «χρυσά διαβατήρια», εκφράζοντας την έκπληξή του για τα σχετικά δημοσιεύματα.

Κληθείς από το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων να σχολιάσει ισχυρισμό σε άρθρο του παραιτηθέντος Διευθυντή της εφημερίδας “Η Καθημερινή Κύπρου” Ανδρέα Παράσχου, ότι (το κόλπο με τα ΄χρυσά΄ διαβατήρια) άφηνε στο πρώην δικηγορικό γραφείο του κ. Αναστασιάδη 300 εκατομμύρια ετησίως που τα πήγαινε στις Σεϋχέλλες, με ιδιωτικές πτήσεις, ο κ. Τσίπρας δήλωσε: «Με έκπληξη είδα τα σχετικά δημοσιεύματα που αναφέρονται σε υποτιθέμενη συνομιλία μου για το εν λόγω θέμα, με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατά τη περίοδο που ήμουν πρωθυπουργός. Είναι απολύτως προφανές ότι τέτοιου είδους σχόλια δεν έγιναν ποτέ και μια τέτοια συζήτηση δεν θα μπορούσε να έχει σχέση με την πραγματικότητα».

Τι υποστηρίζει ο δημοσιογράφος

Υπενθυμίζεται, ότι από χθες έχει προκληθεί μεγάλος σάλος στην Κύπρο καθώς, με άρθρο του ο δημοσιογράφος Ανδρέας Παράσχος, υποστηρίζει ότι ο Νίκος Αναστασιάδης είχε εκμυστηρευθεί στον Αλέξη Τσίπρα ότι η υπόθεση με τα «χρυσά διαβατήρια» απέφερε στο γραφείο του 300 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία μάλιστα κατέθετε στις Σεϋχέλλες με ιδιωτικές πτήσεις! Οπως είναι φυσικό, προκλήθηκε τεράστια πολιτική αναταραχή στο νησί. Ο δημοσιογράφος υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του διευθυντή της «Καθημερινής» Κύπρου, η οποία και έγινε αποδεκτή από την εφημερίδα.

Σε σημερινές του δηλώσεις, ο Ανδρέας Παράσχος υποστήριξε ότι τα όσα αναφέρει στο επίμαχο άρθρο είναι εις γνώση τριών πολιτικών αρχηγών στην Κύπρο και συγκεκριμένα του Προέδρου του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, του ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού και του Προέδρου του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλου.

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/diapseydei-tsipras-anastasiadi-hrysa-diabatiria

φωτό:enikos.gr