Μετά τη στήριξή του στο ψευδοκράτος, δίνει δάνειο στους βόρειους γείτονές μας που επιμένουν να δηλώνουν «Μακεδόνες»

Στην άτυπη σύνοδο του οργανισμού τουρκογενών κρατών, που πραγματοποιήθηκε στη Σούσα 5 και 6 Ιουλίου, συμμετείχε ο Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος επιχείρησε δια της πλαγίας οδού να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος, το οποίο συμμετείχε παράνομα στη σύνοδο των τουρκογενών!

Τώρα ο Όρμπαν αποφάσισε να δώσει δάνειο στη νέα κυβέρνηση των Σκοπίωνπου κάνει λόγο για «Μακεδόνες» και «Μακεδονία»– της τάξεως του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, σύμφωνα με όσα αναφέρει το περιοδικό Focus. Την ίδια ώρα, για το μεγαλύτερο δάνειο που έχει χορηγήσει η κυβέρνηση της Βουδαπέστης από τότε που είναι ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, κάνουν λόγο τα ουγγρικά μέσα ενημέρωσης.

Με το ουγγρικό διαδικτυακό μέσο 444 να αναφέρει συγκεκριμένα: «Το VMRO-DPMNE και ο πρώην πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι, ο οποίος ζει εξόριστος στη χώρα μας, είναι οι Μακεδόνες (!!!) σύμμαχοι της κυβέρνησης του Fidesz και του Βίκτορ Όρμπαν. Οι χειρονομίες προς τους βαλκανικούς πολιτικούς συμμάχους δείχνουν προς την Ουγγαρία και ο πιθανός πιστωτής είναι η Eximbank».

Το δάνειο επιβεβαίωσε και ο επερχόμενος υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών των Σκοπίων Αλεξάντερ Νικολόσκι, λέγοντας ότι θα το πάρουν «όχι από την Κίνα, αλλά από ένα κράτος μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ».

Στο δάνειο, που αντιστοιχεί στο 7% του ΑΕΠ των Σκοπίων, περιλαμβάνονται 250 εκατ. ευρώ για τους δήμους, 250 για τα εμπορικά επιμελητήρια και 460 εκατομμύρια ευρώ για μια νέα επένδυση στον τομέα της ενέργειας, ενώ το επιτόκιο θα είναι 3%.

Η ραδιοφωνική λέσχη της Ουγγαρίας έγραψε πως «ο σύμβουλος του Όρμπαν, Arpad Habony, έχει επενδύσει τα τελευταία χρόνια σε μέσα ενημέρωσης που βρίσκονται κοντά στο VMRO-DPMNE στη Μακεδονία (!!!) και υπάρχει η υποψία ότι συνέβαλαν στην οικονομική βάση του κόμματος»!

newsbreak.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις