Οι αρρυθμίες στο Μαξίμου και οι «μπροστάντζες» σε συνεργάτη του Μητσοτάκη.

Δεν χρειάζεται να διαθέτεις την πολιτική σοφία του φλωρεντινού Νικολό Μακιαβέλι για να καταλαβαίνεις ορισμένες αλήθειες αυτονόητες. Ότι για παράδειγμα η εξουσία τις περισσότερες φορές οδηγεί στην αλαζονεία. Και η αλαζονεία στην αδιαφορία και την απροσεξία.

Να περάσουμε λοιπόν από τα θεωρητικά στα… πρακτικά.

Έλλειψη αντανακλαστικών και εγρήγορσης παρατηρείται στην «αυλή του Μαξίμου». Σοβαρές πληροφορίες δεν φτάνουν καν στο «αυτί» του πρωθυπουργού και αν φτάνουν, διατυπώνονται με τη χαμηλότερη δυνατή ένταση.

Για παράδειγμα, βοούν οι παροικούντες την πλατεία Κολωνακίου για συνεργάτη του Κ. Μητσοτάκη που έχει εδώ και καιρό «βάλει τη χερούκλα του στο μέλι». Έταξε δουλειές, πήρε προκαταβολές («μπροστάντζα» που λένε) και έγινε… καπνός.

Ακούγεται στις κολωνακιώτικες παρέες για έναν εργολάβο στη Βόρεια Ελλάδα, έναν άλλο σε νησί των Κυκλάδων, έναν τρίτο που διαπρέπει στα οπλικά συστήματα.

Και όλοι αυτοί ζητούν πίσω τις «μπροστάντζες» τους, αλλιώς απειλούν να κατέβουν σε… διαδήλωση στο γραφείο του Σταύρου Παπασταύρου για ενημέρωση.

Ένα ερώτημα: αυτοί που πρέπει γιατί δεν ενημερώνουν πάραυτα τον πρωθυπουργό; Εκτός αν περιμένουν να ξεσπάσει το σκάνδαλο (κοντά είναι) και να πέσουν μετά όλοι μαζί από τα σύννεφα.

Α.Ο.

ieidiseis.gr

ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις