Εντυπωσιακές αλλά και επικίνδυνες καιρικές αλλαγές προβλέπονται από τους μετεωρολόγους για τις επόμενες ημέρες…

Μέσα από ανάρτηση του από τον ιστοτόπο του, ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί για επικίνδυνες καταιγίδες το σαββατοκύριακο αλλά και την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο, «από τις καταιγίδες πολύ πιθανόν να επηρεαστούν τόσο η Αττική όσο και η Θεσσαλονίκη».

Καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς τα φαινόμενα αστάθειας ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα. Τονίζει μάλιστα με την φράση «καταιγίδες επικίνδυνες ακόμη και για την ανθρώπινη ζωή» τη σφοδρότητα των φαινομένων που αναμένονται.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως οι έντονες καταιγίδες, είναι πολύ σημαντικά και επικίνδυνα. Ακόμη και αν δεν διαρκούν πολύ, μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα σε τοπικό επίπεδο. Αυτό οφείλεται στην έντονη αστάθεια που μπορεί να δημιουργήσει ισχυρούς κεραυνούς.

Είναι σημαντικό να αποφεύγουμε τη θάλασσα, τις ακτές και τα υψηλά σημεία κατά τη διάρκεια τέτοιων καταιγίδων, αναζητώντας προστατευμένες περιοχές. Το χαλάζι και οι μεγάλοι όγκοι νερού μπορεί επίσης να δημιουργήσουν προβλήματα.

Πάντως, σήμερα ο καιρός αναμένεται αίθριος με τοπικές νεφώσεις. Σύμφωνα με το meteo, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σε ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης αναμένεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή και καταιγίδες.

 

newsauto.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις