Ο Σολτς λέει ό,τι θέλει, εμείς πρέπει να έχουμε σημείο αναφοράς την αλληλεγγύη, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι

Συνέχεια στην άτυπη διαμάχη μεταξύ Ιταλίας και Γερμανίας για το μεταναστευτικό έδωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι.

Σε συγκέντρωση του κόμματός του, του Φόρτσα Ιτάλια, αναφέρθηκε στην πολιτική του Βερολίνου. «Ο Σολτς λέει ό,τι θέλει. Εμείς πρέπει να έχουμε ως σημείο αναφοράς τη στρατηγική, την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.

» Στη Γερμανία βρίσκονται σε προεκλογική περίοδο, αλλά υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα που πρέπει να λυθεί. Εμείς θα θέλαμε να καταλάβουμε ποια είναι η γερμανική θέση, τα όσα λένε δεν είναι σαφή. Θα τα αξιολογήσουμε, θα δούμε. Τους μετανάστες που θέλουν να πάνε στη Γερμανία, δεν πρέπει να τους στέλνουν στην Ιταλία».

Από την πλευρά του, ο Ιταλός υπουργός Άμυνας, Γκουίντο Κροζέτο, μέσω διαδικτύου υπογράμμισε: «Προσπαθούν να σταματήσουν τη μετανάστευση σε μια περιοχή της Ευρώπης αλλά, σε μια άλλη, διευκολύνουν τη μεταφορά μεταναστών. Με συνοχή και οξύνοια».

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η αναφορά του Κροζέτο είναι στην απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να ενισχύσει τους ελέγχους στα σύνορα με την Αυστρία.
protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις