Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γουμένισσας και όλων των πυροσβεστικών δυνάμεων του νομού Κιλκίς, καθώς και του Δήμου Παιονίας, των Εθελοντών της ΓΓΠΠ και των κατοίκων της Ειδομένης.

Όλοι τους κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτά σε αγροτοδασική έκταση, που εκδηλώθηκε στην περιοχή της Γευγελή αργά το απόγευμα της Τετάρτης. Σήμερα το μεσημέρι κατασβέστηκε η πυρκαγιά στο ελληνικό έδαφος, σημειώνει το eidisis.gr.

Καθ΄ όλη την διάρκεια της επιχείρησης έπνεαν δυνατοί βόρειοι άνεμοι που σε συνδυασμό με την πυκνή δασική και παραποτάμια βλάστηση του ποταμού Αξιού δυσχέραιναν την επιχείρηση της κατάσβεσης.

Στο σημείο έσπευσαν ο Δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης, όσο και η Πρόεδρος της Τ.Κ. Ειδομένης–Χαμηλού, Ξανθούλα Σουπλή και παρείχαν κάθε δυνατή βοήθεια, κινητοποιώντας άμεσα γκρέιντερ και τρακτέρ δημιουργώντας ζώνες αντιπυρικής προστασίας στα σημεία της πυρκαγιάς.

Ταυτόχρονα υπήρχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας της γειτονικής χώρας στην Γευγελή, για το συντονισμό και την ενεργοποίηση των δικών τους πυροσβεστικών δυνάμεων.

thestival.gr