Μ.Ζαχάροβα: «Τo NATO θέλει να σπάσει τη δυτική Ουκρανία σε “κομμάτια” αλλά ακόμα δεν ξέρει πώς να το κάνει»

223

«Η Βορειοατλαντική Συμμαχία θεωρεί ιδιοκτησία της το δυτικό τμήμα της Ουκρανίας»

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, κατά τη διάρκεια δηλώσεών της, τόνισε ότι τo NATO θέλει να σπάσει τη δυτική Ουκρανία σε «κομμάτια» αλλά ακόμα δεν ξέρει πώς να το κάνει.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία θεωρεί ιδιοκτησία της το δυτικό τμήμα της Ουκρανίας.

Με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που είναι σε εξέλιξη στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ, η Μ.Ζαχάροβα κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην πολιτική του «καρότου και μαστίγιου» που ακολουθεί η Συμμαχία όσον αφορά το σενάριο της ένταξης της Ουκρανίας.

«Όλο αυτό το διάστημα, η Δύση έχει ωθήσει την Ουκρανία στο χείλος της κατάρρευσης μόνο και μόνο για να την χρησιμοποιήσει ως στρατιωτικό έδαφος κατά της Ρωσίας» επισημαίνει η Μ.Ζαχάροβα, τονίζοντας ότι «κανένας σύμμαχος του ΝΑΤΟ δεν έχει λάβει ποτέ τα τεράστια αυτά χρηματικά ποσά αλλά και όπλα που έχει λάβει η Ουκρανία, η οποία δεν είναι καν μέλος του ΝΑΤΟ».

«Τι κρύβεται πίσω από αυτό;» διερωτάται εύλογα η Μ.Ζαχάροβα, η οποία επισημαίνει ότι η απάντηση είναι εξαιρετικά απλή.

«Ετοιμάζονται να διαιρέσουν την Ουκρανία» υπογραμμίζει η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, υποστηρίζοντας πως η Ουκρανία δεν είναι τίποτα άλλο παρά… μια μπαγιάτικη πίτα.

«Το ΝΑΤΟ βλέπει τη δυτική Ουκρανία ως κάτι που θα έπρεπε να ανήκει στα κράτη – μέλη της Συμμαχίας. Μόνο που ακόμα δεν έχουν αποφασίσει πώς να την μοιράσουν και δεν είναι βέβαιοι ακόμα στο πώς να την… καταναλώσουν» λέει η Μ.Ζαχάροβα.

pronews.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like