Ο Ντάτσιτς ευχαρίστησε «από καρδιάς» τους «Έλληνες αδελφούς και φίλους μας από τον ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και Γιώργο Κατρούγκαλο»

Τα λάθη πολιτικής πληρώνονται και αυτό θα πρέπει να το καταλάβει καλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος φαίνεται να κάνει ό,τι μπορεί για να διαλύσει τις σχέσεις της Ελλάδας με παραδοσιακούς συμμάχους της.

Η ουσιαστική στήριξη που παρείχε η Κυβέρνηση Μητσοτάκη στο Κόσοβο, με την απόφασή της να απέχει από την ψηφοφορία σχετικά με την υποψηφιότητα του Κοσόβου να ενταχθεί στο Συμβούλιο της Ευρώπης, προκάλεσε οργή στη Σερβία και ένα τεράστιο κύμα κατακραυγής για τον Έλληνα Πρωθυπουργό, αλλά και κατά του Ουκρανού Προέδρου Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Η αποχή αυτή της Αθήνας ενόχλησε ιδιαίτερα το Βελιγράδι, το οποίο είχε ακούσει μάλιστα την πρόσφατη διαβεβαίωση της Ελληνίδας Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου ότι η ελληνική θέση για το Κοσσυφοπέδιο παραμένει «σταθερή και αμετάβλητη» κατά τη συνάντησή της με τον Σέρβο ομόλογό της Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε και προφανώς δεν φάνηκε με την ελληνική αποχή από την ψηφοφορία, που άφησε πολλές ελπίδες στο Κόσοβο για αλλαγή στάσης της Ελλάδας.

Το σερβικό «ευχαριστώ» στον ΣΥΡΙΖΑ

Η δυσαρέσκεια της Σερβίας κατά της Κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν άργησε να φανεί και σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας Ίβιτσα Ντάτσιτς, ευχαρίστησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, για τη θέση που εκφράζει στο ζήτημα του Κοσόβου!

«Θέλω να εκφράσω τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μου στους Έλληνες αδελφούς και φίλους μας από τον ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και Γιώργο Κατρούγκαλο, για την απερίφραστη δημόσια υποστήριξή τους στην εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Σερβίας», έγραψε στα αγγλικά ο Ντάτσιτς στο Twitter, προσθέτοντας στα ελληνικά: «Σας ευχαριστώ από καρδιάς!»

 

Είχε προηγηθεί ανάρτηση του τομεάρχη εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κατρούγκαλου, ο οποίος επέκρινε την στάση ουδετερότητας που τήρησε η Ελλάδα κατά την ψηφοφορία στο Συμβούλιο της Ευρώπης για το αίτημα ένταξης του Κοσόβου, υποστηρίζοντας ότι «μεταβάλλει χωρίς εξήγηση την πάγια ελληνική θέση».

Θυμίζουμε ότι την περασμένη Δευτέρα 24 Απριλίου, η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης έκανε αποδεκτό το αίτημα ένταξης του Κοσόβου.

Υπέρ της αποδοχής του αιτήματος για το Κόσοβο που κατέθεσε η Αλβανία, ψήφισαν 33 από τις 46 χώρες μέλη.

Εφτά χώρες το καταψήφισαν (Ουγγαρία, Ρουμανία, Κύπρος, Ισπανία, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Σερβία), ενώ στάση ουδετερότητας τήρησαν η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Ελλάδα, η Σλοβακία, η Μολδαβία και η Ουκρανία.

newsbreak.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις