Βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης κατηγορώντας τον ότι αλλοίωσε τη δήλωσή του για τις ΜΕΘ.

«Αν με ρωτάτε, θα ήθελα να έχουμε και 5.000 ΜΕΘ. Οι ΜΕΘ όμως δεν είναι η λύση του ζητήματος θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να προφυλασσόμαστε εμείς οι ίδιοι ώστε να μη χρειάζεται να προσφεύγουμε στις ΜΕΘ»: “Αυτό είπα σήμερα, λίγα δευτερόλεπτα πριν το αποκομμένο και εκτός πλαισίου απόσπασμα της δήλωσής μου που κυκλοφορεί”,

Oι ΜΕΘ δεν είναι η λύση του ζητήματος. Θα πρέπει πρώτα απ όλα να προφυλασσόμαστε οι ίδιοι,  έτσι ώστε να μη χρειάζεται να προσφεύγουμε στις ΜΕΘ…
Γιατί το λέω αυτό…Εάν υποθέσουμε ότι είχαμε 5000 ΜΕΘ, αυτό θα σήμαινε κατά τη φυσιολογική φορά των πραγμάτων, ότι θα είχαμε ένα πολύ μεγαλύτερο αριθμό νεκρών γιατί… διότι η θνητότητα μέσα στις ΜΕΘ είναι περίπου στο μισό 45-50% …..

διευκρινίζει σε δήλωσή του ο υπουργός Επικρατείας.

 

Και συνεχίζει: “Για κάθε αντικειμενικό ακροατή, είναι προφανές ότι ανέφερα πως η έμφαση πρέπει να δοθεί στην πρόληψη ώστε να μην φτάνουμε να γεμίσουν οι εντατικές, ανεξαρτήτως αριθμού. Η αξιωματική αντιπολίτευση αλλοίωσε τη δήλωσή μου για να με χαρακτηρίσει τυμβωρύχο. Δυστυχώς οι λέξεις, στον μύλο της πολιτικής αντιπαράθεσης, έχουν χάσει το νόημά τους”.