Παγιδευμένος με 550 γραμμάρια ζελατοδυναμίτιδας ήταν ο φάκελος με παραλήπτρια την πρόεδρο Εφετών στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. Ο συγκεκριμένος φάκελος- βόμβα ο οποίος εικονίζεται στη φωτογραφία που αποκαλύπτει το protothema.gr, αν και έφτασε στο γραφείο της δικαστικού λειτουργού δεν εξερράγη χάρη στην παρατηρητικότητα ανθρώπου.

Όμως, αντί για το χτύπημα που επεδίωκαν οι τρομοκράτες, το τρομο-πακέτο αποτέλεσε βασικό στοιχείο για την εξάρθρωση του τρομοκρατικού δικτύου, στο οποίο σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματισθεί μετείχαν δέκα άτομα, εκ των οποίων οι τέσσερις έγκλειστοι σε φυλακές. Στο τρομο-δέμα εντοπίσθηκε DNA και αποτύπωμα ενός εκ των δύο πυροτεχνουργών που κατηγορούνται στην υπόθεση.

Ο παγιδευμένος φάκελος έφτασε στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης στις 12 Φεβρουαρίου και περιείχε 550 γραμμάρια ζελατοδυναμίτιδας. Αποτελούνταν από μπαταρία πλακέ των 9 volt, μεταλλικό αντικείμενο και καλώδια. Ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε έναν φάκελο Α3. Την ευθύνη για την απόπειρα της βομβιστικής επίθεσης ανέλαβε η «Ένοπλη Απάντηση» στις 19 Φεβρουαρίου.

Νωρίτερα, φωτογραφίες από τα ευρήματα της επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία. Μετά την εξιχνίαση των πέντε υποθέσεων, βρέθηκαν, όπως φαίνεται, μεταξύ άλλων, καραμπίνες και πιστόλια.

thestival.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις