⭐ Προσθέστε το HappenedNow στα Αγαπημένα της Google

Μείνετε ενημερωμένοι με τις τελευταίες ειδήσεις προσθέτοντας το HappenedNow στις πηγές ειδήσεων της Google.

➕ Προσθήκη στη Google

Σε νέες πρακτικές προκλήσεων προχωρά η Άγκυρα η οποία χρησιμοποιεί καθημερινά πλέον μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) στο πλαίσιο της προσπάθειας να αμφισβητήσει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο.

Η τουρκική Αεροπορία πραγματοποίησε 28 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου, εκ των οποίων οι 25 έγιναν από μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Η μια παραβίαση από τις 25 ήταν η υπέρπτηση που πραγματοποίησε εκ νέου πάνω από τη νήσο Κανδελιούσσα δυτικά της Νισύρου το τουρκικό UAV. Οι υπόλοιπες τρεις παραβιάσεις έγιναν από τουρκικά μαχητικά F- 16.

Σε τέσσερις περιπτώσεις σημειώθηκαν εμπλοκές των ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών με τα τουρκικά, έτσι για να μην ξεχνιόμαστε κιόλας. Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, σημειώθηκαν επίσης έξι παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Τα τουρκικά αεροσκάφη (10 F-16, 1 UAV και 1 ATR-72) κινήθηκαν σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

pronews.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις