Μοιράσου το άρθρο

Για δύο εβδομάδες μάς χτυπούσαν οι Ουκρανοί με πυροβολικό, λέει στρατιώτης της μονάδας που υποστηρίζει ότι είχαν βαριές απώλειες

Πίσω από την πρώτη γραμμή του μετώπου υπήρχαν στρατιώτες που σταματούσαν όσους υποχωρούσαν και τους απειλούσαν με θάνατο, καταγγέλλουν Ρώσοι στρατιώτες που πολέμησαν στην Ουκρανία.

Σε βίντεο που έφτιαξαν και κυκλοφόρησε στο Telegram, περίπου 20 στρατιώτες (που εμφανίζονται ένστολοι, αλλά με καλυμένα τα χαρακτηριστικά) απευθύνονται στον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν. Όπως λένε είναι όσοι απέμειναν από την ομάδα «Θύελλα» η οποία είναι υπό τον έλεγχο του υπουργείο Άμυνας.

Για δύο εβδομάδες μάς χτυπούσαν όλμοι και πυρά πυροβολικού, λέει στρατιώτης της μονάδας που προσθέτει ότι 34 άνδρες σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν άλλοι 22, μεταξύ τους και ο διοικητής. Αρχικά η μονάδα είχε 161 άνδρες.

Όταν αποφάσισαν να επιστρέψουν στο αρχηγείο, οι ανώτεροί τους το απαγόρευσαν. «Έβαλαν στρατεύματα πίσω μας σαν φράγμα και δεν μας άφηναν να εγκαταλείψουμε τις θέσεις μας. Απειλούσαν να μας καταστρέψουν έναν προς έναν και την μονάδα ολόκληρη. Θέλουν να μας εκτελέσουν γιατί είμαστε μάρτυρες μιας αμελούς εγκληματικής ηγεσίας», λένε.

Άλλος ένας στρατιώτης λέει ανοιχτά ότι «οι διοικητές μας είναι εγκληματική οργάνωση, δεν μπορούμε να το διατυπώσουμε αλλιώς».

Η ομάδα είχε συσταθεί τον Ιανουάριο με στόχο, σύμφωνα τουλάχιστον με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, να διαπεράσει τις εχθρικές άμυνες, δηλαδή τις ουκρανικές. Σε μεγάλο μέρος της αποτελείται από βετεράνους της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία το 2014.

Ο Guardian επισημαίνει ότι είναι ένα από τα πολλά παρόμοια βίντεο που εμφανίστηκαν μετά τον Ιανουάριο και την χειμερινή αντεπίθεση της Ρωσίαw στα μέτωπα της ανατολικής Ουκρανίας. Τα ρωσικά στρατεύματα εξακολουθούν να πλήττονται από το χαμηλό ηθικό και την κακοδιοίκηση, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα.

protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις