Ούτε κουβέντα για τους «ηθικούς αυτουργούς» την ίδια ώρα που αποκαλύπτεται ότι ο φρουρός του Α.Τ. είχε προφυλακιστεί για συμμετοχή σε κύκλωμα πλαστών εγγράφων σε αλλοδαπούς και από μέρα σε μέρα περίμενε το χαρτί της απόταξης.


 

Σοκαριστικές είναι οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αλλά και πολλά τα ερωτηματικά που έχουν προκύψει για τη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής από τον πρώην σύντροφό της το βράδυ της Δευτέρας έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Τα ερωτήματα είναι σκληρά και εκθέτουν την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ και ασφαλώς και τον υπουργό, ο οποίος υποτίθεται ότι ανέλαβε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την προστασία των πολιτών και την ασφάλεια στη χώρα. Όμως, όπως βλέπουμε, τίποτα απ’ όλα αυτά δεν έχει γίνει και η εγκληματικότητα φουντώνει, προκαλώντας ανασφάλεια στους πολίτες.

Όταν μια γυναίκα δεν μπορεί να είναι ασφαλής ούτε έξω από ένα αστυνομικό τμήμα, στο οποίο έχει καταφύγει για βοήθεια, τι να πει κανείς για το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών γενικότερα; Για την Ελληνική Αστυνομία η δολοφονία της 28χρονης στους Αγίους Αναργύρους είναι μια τεράστια δοκιμασία, γιατί θέτει σε αμφισβήτηση την εμπιστοσύνη, χωρίς την οποία δύσκολα μπορεί να επιτελέσει τον ρόλο της.

Το όνομα του 48χρονου αστυνομικού που είχε βάρδια τη χρονική στιγμή που διαπράχθηκε η δολοφονία στο Α.Τ. Αγίων Αναργύρων, το 2014 μπλέχτηκε σε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση με πλαστογραφίες και για διευκόλυνση εξόδου αλλοδαπών από τη χώρα μαζί με άλλα άτομα. Συγκεκριμένα κατηγορούνταν ότι είναι μέλος κυκλώματος που διακινούσε μετανάστες προς διάφορες χώρες του εξωτερικού. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο ίδιος έδινε συμβουλές και κατευθύνσεις με την υφαρπαγή του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, ενώ λάμβανε 2.000-3.000 ευρώ για κάθε ταυτότητα που εκδιδόταν.

Ο αστυνομικός πρωτόδικα καταδικάστηκε και μπήκε φυλακή. Το αρχηγείο της αστυνομίας τον έβαλε σε διετή διαθεσιμότητα. Ο 48χρονος προσέφυγε στο Εφετείο, ωστόσο το 2021 ο εισαγγελέας διέταξε τη φυλάκισή του.

Μεταφέρθηκε στις φυλακές της Λάρισας, όπου φυλακίστηκε για 12 μήνες. Το 2023 με βούλευμα αποφυλακίστηκε, έκανε ενστάσεις στα πειθαρχικά με το χαρτί της αποφυλάκισης και επέστρεψε στην Αστυνομία. Ο φάκελός του παρέμεινε ανοιχτός ώσπου πριν από μερικές ημέρες καταδικάστηκε τελεσίδικα από τον Άρειο Πάγο και τότε ξεκίνησε ξανά η διαδικασία της απόταξης.

edolio5.blogspot.com

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις