Ρωσία: Ξεκινά η εγχώρια παραγωγή ανταλλακτικών για αεροσκάφη Boeing και Airbus

245

Η Aeroflot θέλει να αντιμετωπίσει ολικά τις κυρώσεις που περιορίζουν τις εισαγωγές αεροπορικών εξαρτημάτων

Η Ρωσία προχωρά στην παραγωγή εγχώριων ανταλλακτικών για αεροσκάφη Boeing και Airbus εξαιτίας των κυρώσεων που περιορίζουν την εισαγωγή αυτών των εξαρτημάτων από το εξωτερικό, ανέφερε η ρωσική εφημερίδα Izvestia στις 10 Ιουλίου, επικαλούμενη τη ρωσική αεροπορική εταιρεία Aeroflot.

Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν μετά την έναρξη της ρωσικής επέμβασης στην Ουκρανία περιλαμβάνουν απαγόρευση χρήσης του εναέριου χώρου της ΕΕ από ρωσικές αεροπορικές εταιρείες και ρωσικά αεροσκάφη, καθώς και απαγόρευση εξαγωγής τεχνολογίας που σχετίζεται με την αεροπορία.

Η εγχώρια παραγωγή ανταλλακτικών είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ της Aeroflot, της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας της Ρωσίας, και μιας θυγατρικής της Rosatom, της κρατικής ατομικής εταιρείας της Ρωσίας.

Μια παραγωγική μονάδα θα ανοίξει τον Αύγουστο και θα εστιάζει στην «επισκευή εξαρτημάτων του εξοπλισμού των αεροσκαφών ξένης κατασκευής της Aeroflot» ιδιαίτερα στα συστήματα κλιματισμού, παροχής ενέργειας και φωτισμού.

Η Aeroflot δήλωσε ότι τον επόμενο μήνα, η Rosatom θα υποβάλει αίτηση για άδεια παραγωγής μεταλλικών, πλαστικών και συνθετικών προϊόντων για την αεροπορική βιομηχανία.

Σύμφωνα με την Aeroflot, η Rosatom έχει ήδη παράγει μια παρτίδα κλειδαριών για τους χώρους αποσκευών και φορτίου των αεροσκαφών Airbus A320/321.

Οι κλειδαριές θα «εγκατασταθούν τις επόμενες εβδομάδες κατά τη διάρκεια περιοδικής συντήρησης» και είναι «40% φθηνότερες από το αρχικό ανταλλακτικό, χωρίς να υστερούν σε ποιότητα και ασφάλεια» υποστήριξε η αεροπορική εταιρεία.

Η ασφάλεια των ρωσικών αεροπορικών εταιρειών φαίνεται να έχει επιδεινωθεί καθώς οι εταιρείες προσπαθούν να βρουν ανταλλακτικά.

Τον Οκτώβριο του 2023, τρία αεροσκάφη της Aeroflot αντιμετώπισαν βλάβες μέσα σε μια μέρα, ενώ τον Δεκέμβριο του 2023, δύο ρωσικά αεροσκάφη παρουσίασαν τεχνικές δυσλειτουργίες που οδήγησαν σε έκτακτες προσγειώσεις την ίδια μέρα.

pronews.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like