Σήμερα η απολογία Δ.Λιγνάδη για τους βιασμούς κατά συρροή τριών ανηλίκων ανδρών και ενός ενήλικα

6
Μοιράσου το άρθρο

Τι θα υποστηρίξει o προφυλακισμένος σκηνοθέτης και ηθοποιός

Η ώρα της απολογίας του προφυλακισμένου σκηνοθέτη και ηθοποιού Δημήτρη Λιγνάδη για τις βαριές κατηγορίες που αντιμετωπίζει και οι οποίες τον θέλουν να έχει διαπράξει βιασμούς κατά συρροή σε βάρος τριών ανηλίκων ανδρών και ενός ενήλικα, έφτασε.

Ο κατηγορούμενος σήμερα το πρωί αναβαίνει στο βήμα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για να απολογηθεί σε σχέση με τα όσα του καταλογίζονται και τα οποία, εκτός από την προφυλάκισή του, του στοίχισαν και τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης στην απολογία του αναμένεται να αρνηθεί τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει και να υποστηρίζει πως ουδέποτε έχει συνευρεθεί ερωτικά με ανήλικα, όπως άλλωστε είχε κάνει και ενώπιον της ανάκρισης, τον Φεβρουάριο του 2021. «Όλα αυτά είναι κατασκευασμένα καταρχάς στο «εργαστήριο» του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του οποίου από την στιγμή που ανέλαβα Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου τον Σεπτέμβριο του 2019, βρίσκονταν σε ιδεολογική αντίθεση με το πρόσωπό μου…» είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ο κατηγορούμενος στην απολογία του στην ανακρίτρια, δηλώνοντας παράλληλα πως ουδέποτε ο ίδιος έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών ούτε και τις προσέφερε ποτέ σε κάποιον.

«Ποτέ δεν είχα συνευρεθεί με ανήλικα άτομα επ’ ουδενί λόγο, ποτέ δεν είχα διενεργήσει γενετήσιες πράξεις με ανήλικα άτομα είτε στο σπίτι μου είτε αλλού…», είχε αναφέρει ο σκηνοθέτης, αντικρούοντας τις σε βάρος του καταγγελίες.

Κατά τη διάρκεια της μακράς αποδεικτικής διαδικασίας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, η υπεράσπιση του κατηγορούμενου αμφισβήτησε έντονα την αξιοπιστία των φερομένων ως θυμάτων του και έκανε λόγο για κατασκευασμένες κατηγορίες που στόχο είχαν να πλήξουν την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού μέσω της αποπομπής του σκηνοθέτη από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Οι κατηγορίες

Ειδικότερα, η πρώτη από τις κατηγορίες που βαρύνουν τον Δημήτρη Λιγνάδη και για την οποία απολογείται σήμερα στηρίζεται στη μαρτυρία ενός 27χρονου σήμερα άνδρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ο άνδρας αυτός, αιγυπτιακής καταγωγής, σε ηλικία 16 ετών φέρεται να υπέστην άγρια σεξουαλική κακοποίηση από τον προφυλακισμένο σκηνοθέτη.

Στο «δια ταύτα» του παραπεμπτικού βουλεύματος, η συγκεκριμένη περίπτωση αποτυπώνεται ως εξής: «Ο κατηγορούμενος στο Μεταξουργείο Αττικής σε απροσδιόριστη ημερομηνία κατά το χρονικό διάστημα από 01.04.2011 έως 31.05. 2011, αφού προσκάλεσε στο διαμέρισμά του τον (….) αιγυπτιακής καταγωγής, γεννηθέντα την 14.09.1995, με το πρόσχημα να συζητήσουν το επαγγελματικό του μέλλον στον χώρο του θεάτρου του προσέφερε αλκοόλ και τσιγάρο ινδικής κάνναβης, περιάγοντας αυτόν σε κατάσταση αναισθησίας».

Στη συνέχεια δε, «εκμεταλλευόμενος την πλήρη ανικανότητά του να αντισταθεί» ο κατηγορούμενος εξανάγκασε το ανήλικο τότε αγόρι «σε πεολειξία, με σκοπό την ικανοποίηση της γενετήσιας ορμής του». Σύμφωνα με το βούλευμα, ο ανήλικος είχε χάσει τις αισθήσεις του, αμέσως μετά τις ασελγείς πράξεις που διέπραξε ο κατηγορούμενος σε βάρος του, και όταν ξύπνησε την επόμενη ημέρα «βρήκε το παντελόνι του και το εσώρουχό του πεταμένο δίπλα του στη βεράντα».

Η δεύτερη κατηγορία για την οποία θα απολογηθεί σήμερα ο προφυλακισμένος σκηνοθέτης, αφορά στα όσα κατέθεσε ο μάρτυρας που είχε προταθεί στην ανάκριση. Σύμφωνα με το βούλευμα, ο Δημήτρης Λιγνάδης «στην Επίδαυρο Αργολίδας, πρώτες πρωινές ώρες της 26.07.2015, εντός ενοικιαζόμενου διαμερίσματος όπου είχε καταλύσει με τον Αιγυπτιακής καταγωγής (…) γεννηθέντα την 02.09.1997 την ώρα που αυτός κοιμόνταν σε πρηνή θέση, εκμεταλλευόμενος την υπέρτερη σωματική του δύναμη, τον ανασήκωσε στο ύψος του στόματός του και κρατώντας τον σφιχτά από τη μέση, κατά τρόπο που να μη δύναται αυτός να αντισταθεί, ενήργησε σε βάρος του» και παρά τη θέλησή του προέβη σε ασελγείς πράξεις «ικανοποιώντας έτσι τη γενετήσια ορμή του».

Όπως αναφέρει το δικαστικό έγγραφο, ο ανήλικος «προέρχεται από ένα στερημένο οικογενειακό περιβάλλον» και ο κατηγορούμενος «από την πρώτη στιγμή έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το πρόσωπό του και το όνειρό του να ασχοληθεί με το θέατρο και την τηλεόραση».

Η τρίτη καταγγελία σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη προέρχεται από έναν ενήλικα άνδρα ηλικίας σήμερα 46 ετών, ο οποίος κατέθεσε στις δικαστικές αρχές πως ο σκηνοθέτης αφού τον νάρκωσε μέσα στο διαμέρισμα του, τον βίασε κάνοντας χρήση ερωτικού βοηθήματος.

Για αυτή την υπόθεση το βούλευμα, αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Στο Μεταξουργείο Αττικής σε απροσδιόριστη χρονική στιγμή κατά το διάστημα 05-06/12/2018, αφού προσκάλεσε (ο κατηγορούμενος) στο διαμέρισμά του τον (….) γεννηθέντα την 02.02.1976, άσκησε σε βάρος του σωματική βία, περιάγοντας τον σε κατάσταση αναισθησίας με τη χρήση υπνωτικής ουσίας που έριξε κρυφά στο ποτό του». Στη συνέχεια με τη χρήση «ερωτικού βοηθήματος – δονητή» τον βίασε.

Τέλος, σε ό, τι αφορά στην τέταρτη υπόθεση βιασμού ανηλίκου, το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του σκηνοθέτη αναφέρει πως ο ίδιος «σε απροσδιόριστη χρονική στιγμή, την 15.03. 2015, την ώρα που ο φιλοξενούμενος στο διαμέρισμά του (…) ουκρανικής καταγωγής, γεννηθείς την 02.06.1997, βρίσκονταν στο υπνοδωμάτιο με ένα φίλο του, εισήλθε αιφνίδια στον χώρο, όντας γυμνός από τη μέση και κάτω». Σύμφωνα με το βούλευμα, ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης αφού ακινητοποίησε τον ανήλικο προχώρησε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του.

Οι καταγγέλλοντες -με εξαίρεση τον τρίτο από αυτούς που δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο για να υποστηρίξει την καταγγελία του – επιβεβαίωσαν με τις καταθέσεις τους στο ακροατήριο, όσα είχαν αναφέρει κατά του σκηνοθέτη και στο πλαίσιο της ανάκρισης. Μετά την σημερινή απολογία του Δ. Λγνάδη το δικαστήριο θα μπει σε «τροχιά» έκδοσης της τελικής του ετυμηγορίας.

pronews.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like