Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. απατεώνες με εταιρίες «βιτρίνες» που είχαν «φεσώσει» δεκάδες πολίτες

19
Μοιράσου το άρθρο

Απατεώνες που είχαν «φεσώσει» πολίτες, εταιρείες, ακόμα και τράπεζες και οι οποίοι ενώ είχαν καταδικαστεί κατάφερναν να διαφεύγουν από την «τσιμπίδα» της Δικαιοσύνης έπεσαν τελικά στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ έπειτα από επισταμένες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής.

Ο πρώτος απατεώνας, ηλικίας 61 ετών, εντοπίστηκε από τους έμπειρους αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων στην περιοχή της Καλλιθέας όπου και συνελήφθη, καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση συνολικής ποινής φυλάκισης 12 ετών.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος παλιός γνώριμος της Ασφάλειας Αττικής, κατά το παρελθόν έστηνε εταιρείες «βιτρίνα» και «δάγκωνε» με τον τρόπο αυτό και υποσχόμενος μεγάλες αποδόσεις επενδυτικές, πολίτες, επενδυτές, ακόμα και τράπεζες.

Άλλαζε ανά τακτά χρονικά διαστήματα κατοικίες προτιμώντας πολυτελή διαμερίσματα κυρίως στα νότια προάστια, προκειμένου να σβήνει τα ίχνη του ώστε να είναι δύσκολος ο εντοπισμός του.

Ο δεύτερος των απατεώνων, μόνιμος κάτοικος Πύργου Ηλείας, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων στο κέντρο της Αθήνας, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις, συνολικής ποινής φυλάκισης 34 ετών.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος φέρεται να είχε στήσει στο κέντρο της Αθήνας μια χρηματιστηριακή επενδυτική εταιρεία, μέσω της οποίας κατάφερε να εξαπατήσει δεκάδες πολίτες που ενδιαφέρονταν για επικερδείς επενδύσεις, αποσπώντας τους ποσά ύψους περίπου 50.000 ευρώ τα οποία δήθεν θα επένδυε, κάτι που βέβαια δεν έγινε ποτέ.

Και οι δυο συλληφθέντες με απόφαση του Εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών, οδηγήθηκαν στις φυλακές, ο μεν πρώτος στις φυλακές Κορυδαλλού, ο δε δεύτερος στις φυλακές Χαλκίδας, προκειμένου να εκτίσουν τις ποινές τους.

Real.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like