Η Μαίρη Τάλι Μπόουντεν είναι γιατρός στο Χιούστον του Τέξας με πολύ μεγάλη εμπειρία στην αντιμετώπιση περιστατικών Covid-19.  Στα σχεδόν δύο χρόνια της πανδημίας έχει εξετάσει και νοσηλεύσει περίπου 2.000 ανθρώπους που ήρθαν αντιμέτωποι με την ασθένεια με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Όμως η Μαίρη Τάλι Μπόουντεν έχει τολμήσει να σταθεί απέναντι στο ιατρικό κατεστημένο του Χιούστον. Το νοσοκομείο Methodist,  με το οποίο έχει συνεργασία, υποχρεώνει το προσωπικό του να εμβολιαστεί κατά του Covid-19. Επίσης είναι κάθετα αντίθετο στη χορήγηση ιβερμεκτίνης σε όσους νοσούν από κορωνοϊό, ενώ η Μαίρη Τάλι Μπόουντεν την έχει συνταγογραφήσει σε περίπου 800 ασθενείς της χωρίς να διαπιστώσει καμία παρενέργεια.

Το αποτέλεσμα ήταν η Μπόουντεν να πέσει θύμα ενός ανελέητου διασυρμού, όταν το νοσοκομείο ανέστειλε τη συνεργασία του μαζί της και δημοσιοποίησε το γεγονός στην εφημερίδα Houston Chronicle. Παράλληλα, ο διαδικτυακός όχλος έχει επιδοθεί σε συστηματικό bullying εις βάρος της με υβριστικά μηνύματα και πολύ κακές αξιολογήσεις της δουλειάς της. Και όλα αυτά επειδή η γιατρός πιστεύει στη θεραπευτική δράση της ιβερμεκτίνης κατά του Covid-19, αν και η συγκεκριμένη χρήση της δεν έχει λάβει την απαραίτητη άδεια από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων,  και επειδή έχει μιλήσει δημοσίως κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών.

Όπως λέει η ίδια, δεν ήθελε ποτέ να μιλήσει δημόσια για αυτό το θέμα. Εξαναγκάστηκε, όμως, μετά τη διακοπή της συνεργασίας της με το νοσοκομείο και την δικαστική διαμάχη που βρίσκεται σε εξέλιξη.

zougla.gr