Μοιράσου το άρθρο

Στη συνεδρίαση του Ειδικού Δικαστηρίου με κατηγορουμένους τον πρώην υπουργό Δημ. Παπαγελόπουλο και την πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, δεν φτάσαμε για λόγους φυσιολογικούς για κράτος Δικαίου. Το αντίθετο: πρόκειται για υπονόμευσή του.

Η παραπομπή αποτυπώνει στην ουσία την κομματική επιδίωξη της ΝΔ να τους εκδικηθεί.

Τον Παπαγγελόπουλο ως «εξωμότη» που μετακινήθηκε από τη Δεξιά στην κυβέρνηση Τσίπρα.

Την Τουλουπάκη γιατί, αντίθετα με συναδέλφους της, στάθηκε στο ύψος της αποστολής της: έβαλε το χέρι στην τρύπα μετά φίδια, αρνούμενη να τους αναγνωρίσει ακαταδίωκτο σε μεγαλοπολιτικούς.

Κάποιες αμετροεπείς, για υπουργό Δικαιοσύνης, δηλώσεις του Παπαγγελοπούλου σχετικά με το σκάνδαλο που ερευνούσε η Εισαγγελία Διαφθοράς , έδωσαν λαβή στις συνασπισμένες δυνάμεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να τους βάλουν στο ίδιο κάδρο. Να τους απομείνουν κατηγορίες για προσπάθεια ενοχοποίησης – και συνεπώς συκοφάντησης- των δέκα πολιτικών προσώπων που ερευνήθηκαν.

Η κυβερνητική παραπληροφόρηση, προσπάθησε να δημιουργήσει – και εν μέρει πέτυχε – την εντύπωση, ότι η παραπομπή των Παπαγγελόπουλου και Τουλουπάκη – για την οποία χρησιμοποιήθηκε η αριθμητική πλειοψηφία στη Βουλή χωρίς κανένα στοιχείο που να τη δικαιολογεί- είναι αποτέλεσμα αυτών των κατηγοριών .

Με τις οποίες φορτώθηκαν και οι δημοσιογράφοι Κ. Βαξεβάνης, Γιάννα Παπαδάκου και Αλ. Τάρκας. Πάντα στα πλαίσια της θεωρίας ότι επρόκειτο για «σκευωρία του ΣΥΡΙΖΑ» και όχι για σκάνδαλο.

Αυτές οι κατηγορίες όμως κατέπεσαν με το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου που αποφάνθηκε ομόφωνα και αμετάκλητα:

-Το σκάνδαλο Νοβαρτις είναι υπαρκτό, οι προστατευόμενοι μάρτυρες καλώς τέθηκαν υπό προστασία λόγω αξιοπιστίας εκ της θέσης τους και για όσα αποδόθηκαν στην Εισαγγελέα και τον υπουργό, ως πράξεις ή παραλείψεις, δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο.

Η μεθόδευση κατάρρευσε . Το σκάνδαλο παραμένει σκάνδαλο και η Τουλουπάκη καλώς προχώρησε στην έρευνα για τους δέκα πολιτικούς.

Η κυβέρνηση προσπάθησε ακόμη και την ώρα που επρόκειτο να ανακοινωθεί το βούλευμα, να δημιουργήσει την εντύπωση παραπομπών κατά τις κατηγορίες για την έρευνα Νοβάρτις και απέτυχε.

Η παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο δεν έχει σχέση με τις αρχικές κατηγορίες. Η Τουλουπάκη δικάζεται για «παράβαση καθήκοντος» σε εντελώς άσχετη υπόθεση: δεν διαβίβασε στη Βουλή αναφορές που αφορούσαν υπερτιμολογήσεις φαρμάκων, επί των ημερών του Παν. Κουρουπλή και Ανδρέα Ξανθού στο υπουργείο Υγείας.

Η κατηγορία δεν συνοδεύεται με κανένα επιβαρυντικό στοιχείο και σε κάθε περίπτωση δεν συνδέεται με την έρευνά της για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα. Η σύνδεση με τους δέκα πολιτικούς, συνιστά «μιντιακή και πολιτική σπέκουλα», όπως είπε ο συνήγορος των παραπεφθέντων Γιάννης Μαντζουράνης.

Ο Παπαγγελόπουλος θεωρείται ηθικός αυτουργός σ αυτό το αδίκημα – που δεν αφορά την έρευνα για τη Νοβάρτις- με διάφορες εικασίες. Επίσης δικάζεται για τρία πλημμελήματα που αφορούν επίσης άσχετα με την έρευνα Τουλουπάκη θέματα: παρεμβάσεις ως υπουργός σε τρεις εισαγγελείς.

Ειδικά σε ότι αφορά τη Ελένη Τουλουπάκη η κατηγορία θεωρείται αστήρικτη και θα καταπέσει. Παραπέμπεται απλώς για να …τιμωρηθεί αλλά και για εκφοβισμό των δικαστικών λειτουργών που ελέγχουν πράξεις ισχυρών της εξουσίας. Είναι δηλαδή ενέργεια κατά της Ανεξαρτησίας δικαστών και εισαγγελέων.

Η αντιμετώπιση αυτής της δίκης από την κυβέρνηση συνδέεται με επικοινωνιακή απάτη που συνεχίζει τα περί «σκευωρίας». Επιχειρεί να καλύψει και τις αθλιότητες ορισμένων από τους δέκα ερευνηθέντες πολιτικούς και των κομμάτων τους εναντίον μιας εισαγγελικής λειτουργούν που απλώς έκανε το καθήκον της- υπέρ του δημοσίου συμφέροντος και της αλήθειας .

Η εισαγγελέας προφανώς θα αθωωθεί. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη όχι…

 

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις